Venera u Vodoliji: Samo da dočekam sutra!Ima jedna priča, koja počinje ovako: „Ona se već toliko saživela sa neobičnim stvarima i životom, kojeg zove ludakom da joj je već postalo dosadno, jer oseća da danima život teče uobičajenim tokom.“  Ispred sebe imate nekog sa Venerom u Vodoliji.

U slučaju da tragate za strasnim noćima, onda ste na pogrešnom putu ili ste izvukli pogrešnu kartu iz špila života. Strast nije njena jača strana, već misaonost, koja ponekad može biti i prepreka do privreženosti i intimnosti. Ona često strepi kako će je želja za jednom osobom ograniči i sprečiti povezanost sa njenom najvećom ljubavlju, a to je sloboda. Vodolija je vazdušni znak, a vazuduh je najsrećniji kada može slobodno da se kreće i cirkuliše.

Venera u Vodoliji mora da istražuje ili eksperimentiše i svoje vreme da posvećuje ljudima i čovečanstvu. Nemojte da se iznenadite, ako vam kaže: „Prati me u mojim neuobičajenim interesovanjima i sklonostima“ ili „Treba da znaš da ću uvek biti tu za svoje prijatelje“. Zbog toga, nemojte se truditi da je potpuno vežete za sebe, pa i kuću, usisivač, peglu ili vašu mamu.

Preko noći može odlučiti da krene na jogu, ode na rafting, planinarenje, da uči da svira klavir, odleti do Lonodona  ili da se priključiti nekoj grupi i pokretu protiv nuklearki. Venera u Vodoliji uživa da šokira ljude dok stoji na jednom mestu sa osmehom na licu bez obzira što lije kiša iz neba ili paleći cigaretu već u hodniku škole dok se kreće prema izlazu. Međutim, prosečna Venera u Vodoliji ima veliku sposobnost da se prilagođava ljudima, kao i svim društvenim sredinama.

Venera u Vodoliji: Samo da dočekam sutra!

Njena mašta, kao i snovi su drugačiji nego moji i tvoji, jer ona čuje udaljeni huk i talase okeana koji zapljuskuju obale Japana, sirenu broda koji uplovljava u luku na drugom kraju sveta i prati neku planetu, koja još nije ni otkrivena. Kada krenete napolje, nikada vas neće pitati: „Gde ideš?“, „Sa kim ideš?“ ili  „Kada se vraćaš?“

Neće vas proveravati i zivkati telefonom i neće zavlačiti svoje spretne ruke u vaše džepove od jakne ili pantalona. Ona ima mnogo interesovanja u životu i ima mnogo prijatelja, tako da nema vremena da razmišlja ili previše da brine o vama.

Za Veneru u Vodoliji kažu da pripada svima, ali ipak nikom, jer je reč „pripadanje“ asocira na ograničenje slobode. Kako će onda čuti udaljene zvukove iz svemira? Neće biti zainteresovana za vaš položaj (osim ako nema neke druge elemente u horoskopu koji upućuju na to), ali je vrlo zadovoljna, ako posedujete izrazitu intelektualnost i radosna je ako može da čuje od prijatelja: „Tvoj partner je vrlo inteligentan.“

Najbrži način da izgubite osobu koja ima Veneru u Vodoliji ili da pobegne od vas i to bez ikakvog objašnjenja je da joj ograničavate slobodu, pratite, proveravate, zapitkujete, pokazujete posesivnost i ljubomoru ili da joj zabranite da se viđa sa svojim prijateljima. Ako se njena priroda potpuno ohladi, onda nestaje preko noći i nećete ni primetiti kada je iščezla i nestala. Venera u Vodoliji često ne može da prepozna granicu između ljubavi i prijateljstva, tako da i nakon raskida možete ostati i dalje prijatelji. Ona je uvek usmerena ka budućnosti, tako da brzo zaboravlja prošlost i neće joj smetati da ostane prijatelj sa bivšim partnerom. Ako se nakon toga nekada sretnete, nemojte se začuditi, ako vam kaže: „Hajde da sednemo negde i popijemo kafu“ i ne smatrajte ovo kao flert, već kao iskren prijateljski poziv.

Venera u Vodoliji: Samo da dočekam sutra!

Međutim, Venera u Vodoliji ne odbacuje baš sve uspomene, jer će se uvek sećati onih uzbudljivih i neobičnih situacija, kada ste je nosili na leđima duž cele ulice dok su se drugi okretali za vama, kada ste ušli u njen stan prerušeni u potpunu drugu osobu tako da nije mogla da vas prepozna ili kada ste onog dana ušli u autobus ni ne znajući u kojem pravcu ide.

Venera u Vodoliji je promenljiva i u jednom trenutku može izgledati kao lep buket cveća da bi brzinom munje u drugom trenutku iznenada postala kaktus u saksiji. Ili, u jednom trenutku može izgledati kao ukusan kolač, a već u drugom trenutku kao slano pecivo. Postoje dva tipa Venere u Vodoliji, jedan tip kada prolazite osobe koja je rođena za modnu pistu, a drugi tip je onaj za kojom se i nećete okrenuti, jer se obukla konvencionalno. Obukla je moderne pantalone, a gore je obukla džemper od svoje babe, koji godinama čuva u svom ormanu.

Ako je upitate je „Šta je najviše uzbuđuje?“, rećiće vam „Verovtano ono što će se dogoditi sutra, prekosutra…i u budućnosti.“

 

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top