Venera u Ribama

Venera u Ribama„Pa, ti si strašno sentimentalna?Nisam imao nameru da te povredim…“, ali ona je već bila povređena dok su se suze poput bisera slivale niz njeno lice. Možda se u tom trenutku i postidela svojih suza, ali nije mogla da ih zaustavi, jer one za Veneru u Ribama lekovite.

Njena najteža lekcija koju je potrebno da prevaziđe je povučenost i stidljivost, osim ako nema nekog vatrenog znaka na Ascendentu ili izraženog Marsa i Sunce.  Samo da je talasi strahova ne potope, jer će se u tom slučaju zatvoriti i povući od ostatka sveta i realnosti koja je okružuje, a onda će se zapitati: „Zašto sam  usamljena?“ Ona se plaši surovog i grubog sveta, pogotovo u današnje vreme, kada je to mnogo prisutnije nego što je bilo u prošlosti.

Njeno ime je Tajna i pitajte Selin Dion, Penelpu Kruz, Džon Travoltu ili Hju Hefnera kakve tajne imaju, dok su Đakomo Kazanova, Kurt Kobejn, Martin Luter King ili Vincent Vag Gog svoje tajne odneli sa sobom u neki drugi svet. Svi oni su imali ili imaju Veneru u Ribama.

Balašević je rekao istinu o Veneri u Ribama: „Tajne su kao device, s njima se mora nežno… Bilo bi tako slatko naprosto im strgnuti bluzicu, a opet, čarolija je potpuna tek ako ih pustiš da se otkriju same“, a Albert Ajnštajn: „Najlepše što možemo doživeti je ono što je tajanstveno. To je temeljni osećaj koji stoji u zametku svake umetnosti i nauke.“

Kao i vreme koje je promenljivo i Venera u Ribama ima razna emotivna raspoloženja. Prepodne ćete je videti uplakanu, poslepodne je možete videti kako se smeje dok radosno pušta šarene balone visoko u nebo, a uveče ćete je videti kako zaneseno sluša svoju ominljenu pesmu, maštajući da je napisana i otpevana baš njoj.

Ako je vidite nezainteresovanu ili sa hladnim izrazom lica, znajte da je to samo njena maska, jer želi da prikrije svoju ranjivost i stidljivost u strahu da neko ne ozledi njeno meko i nežno srce. S obzirom da je za nju realnost pomalo zastrašujuća, kao i svet koji je okružuje, potreban joj je partner na kojeg može da se osloni i da mu otkrije da je ona Alisa iz zemlje čuda, koja se dobro ne snalazi kada pređe granicu svoje zemlje. Isto tako, njena ljubav je velika i biće u stanju da sluša sve vaše probleme trudeći se u takvim trenucima da vam bude mekani i nežni oslonac. Kao kada prislonite lice na najmekaniju tkaninu ili kada srce ne osećate kao mišić, već kao muzički instrument, koji vas ispunjava najromantičnijom i najlepšom melodijom.

Njena ljubav prati četiri godišnja doba, pa će vas zimi omekašati i opustiti. U proleće svoja osećanja usklađuje sa bojama prirode koja cveta i pupi. Leti će se razgolititi i držati vas za ruku dok trčkarate po peščanoj morskoj plaži i razmenjujete nežnost, ali pod uslovom da je plaža daleko od očiju javnosti. U jesen će stajati satima ispod vašeg kišobrana zamišljajući da je on krov vašeg privatnog utočišta. Venera u Ribama je potpuno maštovita, romantična i ženstvena u svim godišnjim dobima.

Venera u Ribama

Ona osluškuje morske talase i mašta o „morskoj ljubavi“ čak i onda kada se nalazi u gradu i automobilu čekajući zeleno svetlo na semaforu ili ležeći u svojoj postelji. Međutim, mašta, iluzije, piće ili droga od nje mogu sakriti realnost i istinu i ne dozvoliti joj da vidi teret, kamen života ili stenu koja je može uništiti. Surova, hladna i gola istina je suviše gruba za nju.

Ona će tragati za svojom ljubavlju isto kao i brižna Venera u Raku, stidljiva Venera u Devici ili razigrana Venera u Blizancima, ali s razlikom što će Venera u Ribama to ostvariti uvlačeći vas u okeane svojih emocija iz čije mreže se nećete izvući do kraja života. Ona je u Ribama egzaltirana i uzvišena i ima potrebu za idealima i u potrazi za idelanim spremna je i na patnju i samoću, kao i na lutanje, jer će ići i tražiti do kraja sveta. Ulepšavaće mnogo toga, jer će joj se za trenutak učiniti: „To je ono pravo!“, mesečariće i dok hoda u snu može zalutati, sedeće  celu noć pod mesečinom zagledana daleko u zvezde čekajući da joj neka od njih padne u krilo. Ona traži idealna ljubav ili savršenu lepotu, a onda kada pomisli da je pronašla, neće proći mnogo vremena kada će usniti san u kojem postoji još  idealnije i lepše od onoga što trenutno ima.Watch Full Movie Online Streaming Online and Download

To što je Venera u Ribama u egzaltaciji ne garantuje srećnu ljubavnu priču, ali sigurno garantuje fantaziju, maštu, mesečinu, zvezdano nebo i suze. Šapnuće oduševljeno na uvo svojoj prijateljici: „Pa, ja sam njega već videla u jednom od mojih snova.“

Ljubav je kao san.
Dodir je kao pamuk.
Reči su često suvišne.

Poljubac je kao melodija.
A, radost i suze kao brat i sestra.

JSV

 

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top