U kojim aspektima planete donose bolest, a u kojima leče

U kojim aspektima planete donose bolest, a u kojima lečeSve sile u univerzumu su potencijalno prisutne u čoveku i njegovom telu, a svi njegovi organi nisu ništa drugo do proizvodi i predstavnici sila prirode“ – Paracelzus

Bolesti od kojih neko boluje mogu se predvideti kao potencijal ili mogućnosti iz natalne karte ili horoskopa rođenja. Šteta je što danas mnogi lekari pored svog medicinskog znanja ne koriste i astrologiju, ali izuzetaka ima i nadam se da će u budućnosti (doba Vodolije – nova doba), astrologija biti više od koristi u dijagnostikovanju bolesti.

Kada govorimo o bilo kojoj bolesti, ako je Neptun u horoskopu uticajan, onda pacijent može biti vrlo osetljiv i strašljiv, dok sa uticajnim Merkurom može doći do raspada cele unutrašnje funkcije tela. Kada je Mesec u nepovoljnim aspektima, posebno sa teškim i „zloćudnim“ planetama, opasnost izvire još u detinjstvu, genetici i bližem okruženju, kao i psihološkim problemima, koje mogu biti posledica dešavanja u detinjstvu ili zbog nekog uticaja majke. Pacijent čiji je Mars istaknut i aktivan može biti suočen sa operacijama. Kada je istaknut Mars potrebno je da se prihvatimo marsovskih fizičkih aktivnosti da se ne bi sabijala energija. Pacijent sa nepovoljno postavljenom Venerom teško uspeva da postigne balans energija u svom telu.

Sunce se tiče bolesti srca i lošeg funkcionisanja cirkularnog sistema, bolesti očiju i slabog vida, nesvestice i vrtoglavice, zatim probleme sa kičmom, mozak, desno oko kod muškarca i levo oko kod žena. Sunčeva lekovita sredstva su ona koja sprečavaju gubljenje životne energije i snage. Funkcija Sunca je održavanje života i davanje fizičke energije i ova planeta upravlja ravnotežmo čitavog tela. Rad srčanog mišća obezbeđuje da krv dospeva u sve delove tela, a kroz vene i arterije kiseonik, životna energija, hranljive materija, kao i otpadne i štetne materije se prenose i razmenjuju. Sunce u konjunkciji sa Marsom daje dobru krvnu sliku, dok Sunce u konjunkciji sa Jupiterom daje debljanje posebno u bedrima i bokovima. Bolesti izazvane prirodom Sunca mogu se olakšati ili lečiti: kamilicom, lovorom, gorušicom, nanom, suncokretom, orasima, kukuruzom, makom, žalfijom, šafranom.

Mesec je od podjednake važnosti kao i Sunce i za njega se kaže da ukazuje na krizne preiode. Ova planeta ima uticaj na tečnosti i vodu i povezana je sa telesnim tečnostima, znojenjem kao izlučivanjem, oplođavanjem i limfom. Mesec je povezan sa digestivnim sistemom, žlezdama želuca i stomaka, crevima i pankreasom. Predstavlja ritimičko pokretanje, pomoću kojih creva i želudac pokreću svoj sardžaj. Celokupni ženski reproduktivni sistem mora da se posmatra u bliskoj vezi sa Mesecom. Osobine Mesečevih lekovitih sredstava su one koje utiču na smanjenje procesa izlučivanja i hranjenja i na one koje razređuju telesne tečnosti i krv. Lekovita sredstva koja su povezana sa Mesecom su argentum (srebro) i kolocint (sredtsvo za čišćenje). Bolesti izazvane prirodom Mesec mogu se olakšati ili lečiti: glijvama, karfiolom, belim makom, ruzmarinom, šebojem, perunikom, keljom, bundevom, prkosom, morskim algama i biljkama koje rastu noću. Mesec u lošem aspektu sa Marsom nosi krvarenja, operacije i povrede, dok u lošem aspektu sa Saturnom ukazuje na teške hronične bolesti. Loši aspekti Meseca i Urana ukazuju na stres, impulsivnost i psihičku uznemirenost.

Merkur se odnosi na centralni nervni sistem koji se sastoji od mozga, kičmene moždine i bezbrojnih nerava kojima oni upravljaju. Ova planeta koordinira nervnim refleksima i impulsima i povezan je sa simpatičkim nervnim sistemom, koji reguliše automatske telesne funkcije. Merkur se odnosi i na čulne organe, kao i na respiratorni sistem, odnosno nos, ždrelo, dušnik, bronhije i pluća. Terapeutske osobine Merkurovih lekovitosti su one koje utiču na procese hranjenja, one koje olakšavaju tegobe sa glavom i koje pomažu kod nervnih poremećaja. Lekovita sredstva koja su povezana sa Merkurom su: peršun, kamfor, kalomel i živa. Bolesti izazvane prirodom Merkura mogu se olakšati ili lečiti: kimom, šargarepom, zovom, lanom, origanom, mirtom, keljom, narom, orasima, macinom travom.  Merkur u lošem aspektu sa Marsom govori o preosetljivosti na bol zato što su nervni završeci izuzetno osetljivi, dok u lošem aspektu sa Saturnom donosi teške depresije.

U kojim aspektima planete donose bolest, a u kojima leče

Venera se odnosi na vensku cirkulaciju, kao i bubrege, jer je suštinska uloga bubrega da održavaju konstantni sastav krvi koja cirkuliše. Takođe postoji i veza sa grlom i genitalnim organima, jer je Venera povezana i sa erotskim željama i oblicima emocionalnog izražavanja, zatim: grudi, jajnici, materica, timus, vrat, nervi čula mirisa, koža. Lekovita sredstva Venere su antinefritične, dakle usmerene ka lečenju bolesti bubrega, kao i ona koja pomažu izlučivanju mokraće i smanjivanju nadraženosti. Bakar je tipično lekovito sredstvo povezano sa ovom planetom. Bolesti izazvane prirodom Venere mogu se olakšati ili lečiti: bademom, kestenom, čempresom, maslačkom, belim glogom, zelenikom, slezom, peršunom, bokvicom, majčinom dušicom, žitom, hajdučkom travom, smokvom, anđeoskim korenom. Venera u lošem aspektu sa Mesecom ogleda se u emotivnom raspoloženju što dovodi po poremećaja rada hormona.

Mars se odnosi na mišićni sistem kroz koji se izražava snaga, kao i na polne žlezde. Mars kroz mokraćnu bešiku izlučuje štetne materije, sperma se izbacuje iz testisa, jajnici izbacuju jajne ćelije. Crvena krvna zrnca su takođe pod vladarstvom Marsa, čiji je posao da prenose kiseonik iz pluća u druge delove tela i ugljen – dioksid iz drugih delova tela nazad u pluća. Druge povezanosti sa Marsom su: glava, čulo ukusa, nos, ždrelo i žuč. Lekovita sredstva Marsa su ona koja podstiču seksualnu želju (afrodizijaci), zatim ona koja uklanjaju otoke, smiruju nadražaje i koje su stimulišuće. Terapeutska sredstva koja su povezana sa Marsom su: kajanski biber (vrsta crvenog bibera koji se koristi za utrljavanje kod jakih bolova), kinin, sumpor, gvožđe, koren saparine. Bolesti izazvane prirodom Marsa mogu se olakšati ili lečiti: alojom, žutikom, bosiljkom, kajenskim biberom, različkom, mirođijom, potočarkom, belim lukom, poljskim zeljem, lincurom, crnim lukom, rotkvicom, hmeljom, renom, konopljom, korpivom, senom, duvanom. Mars u lošem aspektu sa Venerom nosi upale ždrela i gnojne angine.

Jupiter je povezan sa jetrom, a ovaj organ uklanja štetne materije i neutrališe otrove, skladišti i proizvodi glukozu, skladišti ogromne količine krvi koju oslobađa kada dođe do krvarenja. Ovde se jasno može videti načelo Jupitera, a to je očuvavanje, usklađivanje i obnavljanje. Druge veze sa Jupiterom su masna tkiva, arterije, krvna plazma, bokovi, stvaranje krvi, pluća, sarkomi, ciste, šećerna bolest, viskok krvni pritisak, žutica, tumori, ćelijska zapaljenja, poremećaji arterijske krvi. Tarapeutske osobine Jupiterovih lekovitih sredstava su: one koje deluju kao protivotrov, koje obnavljaju, omekšavaju i opuštaju tkiva. Tipična lekovita sredstva koja su povezana sa Jupiterom su: perunika (iris), nana (menta), kalaj. Bolesti izazvane prirodom Jupiterom mogu se olakšati ili lečiti: semenom anisa, livadskim peršunom, alojom, belom repom, cimetom, ribizlama, maslačkom, krasuljkom, čuvarkućom, jasminom, prazilukom, crnim slezom, šećernom trskom, majčinom dušicom.  Jupiter u lošem aspektu sa Venerom dovodi do hormonskih poremećaja, na primer kod žena dovodi do smanjenog lučenja hormona estrogena, a kod muškaraca do smanjenog lučenja testosterona.

Saturn se odnosi skelet i kosti, jer kosti drže telo i služe kao osnova za oblik, štite unutrašnje organe i pričvršćuju mišiće. Ova planeta je povezana i sa kožom, jer nam ona služi kao zaštita i reguliše telesnu temperaturu, zatim: taloženje kalcijuma, hrskavica, pršljenovi, mokraćna bešika, zubi, leukociti, arterioskleroza, zatvor, depresije, mršavost, giht, pesak, problemi sa kosom, grčevi, kamen, katarakta, embolija (začepljenje krvnih sudova), tromboza, tumori, paraliza, trvanje krvi. Osobine Saturnovih lekovitih sredstava su: one koje smiruju zapaljenja, koje zaustavljaju oticanje i skupljaju tkivo, koje pomažu izlučivanje mokraće, koje hlade i one koje zaustavljaju krvarenje. Lekovita sredstva koja su povezana sa Saturnom su: crna čemerika, bunika, indijska konoplja, tinktura olova, kukuta, cijanovodonična kiselina. Bolesti izazvane prirodom Saturna mogu se olakšati ili lečiti: jasikom, jovom, cveklom, gavezom, brestom, mahovinom, indijskom konopljom, bršljenom, gljivama, različkom, blitvom, crnim lukom, spanaćem, vrbom, mandragorom. Saturn u lošem aspektu sa Venerom može dovesti do stvaranja peska ili kamena u bubrezima.

Uran je povezan sa simpatičkim nervnim sistemom, epifizom, skočnim zglobovima, srčanim zaliscima, motornim nervnim govorom, procesom disanja, astmom, stomačnim grčevima, klaustofobijama, histeričnim napadima, paralizom, smetnje u govoru. Lekovita sredstva povezana sa Uranom su: kompresovani vazduh i gasovi, etar. Bolesti izazvane prirodom Uranom mogu se olakšati ili lečiti uljem iz semena pročista (zmajeve krvi). Uran u lošem aspektu sa Suncem nosi opasnosti od infarkta miokarda, a u lošem aspektu sa Merkurom daje probleme na nivou receptora koji funkcionišu u perifernim nervima.

 

Neptun se odnosi na kičmenu moždinu. Mreža nerava koja se pruža telom potče iz kičmene moždine i iz mozga, a nervi uopšte mogu da se povežu sa funkcijom Neptuna. Zatim: talamus, moždane komore, nervna vlakna, žlezde, očni živac, bolesti emocionalnog i nervnog porekla, alkoholizam, narkomanija, anemija, karcinomi, nesvestice, poremećaji tečnosti, gnojenje, sepsa, venerične bolesti. Tarapeutske osobine Neptunovih lekova su one koje ublažavaju bol, koje izazivaju halucinacije. Opuštaju, smiruju i uspavljuju. Lekovita sredstva povezana sa Neptunom su: narkotici, morfium, sredsva koja izazivaju san, jod, etar, hloroform. Bolesti izazvane prirodom Neptunom mogu se olakšati ili lečiti: pečurke i gljive, mahovina, alkaloidi koji se dobijaju iz biljke koke, mak. Neptun u lošem aspektu sa Mesecom može dati osetljivu psihu, infekcije, razne alergije, zapaljenje limfnih puteva, ali i sklonost alkoholizmu i raznim opijatima.

U kojim aspektima planete donose bolest, a u kojima leče

Pluton je povezan sa regeneratvnim snagama, polnim organima i povezan je sa bolestima kojima treba dugo vremena da se otkriju i da izađu na površinu. Povezan je sa opsesijama, procesima odstranjivanja u ljudskom telu, ali i pročišćavanja, izbacivanjem neželjenih i otrovnih materija. Sve češće se javlja kod neizlečivih karcinoma. Pluton u lošem aspektu sa Mesecom daje fobije, traume, strah od smrti, a kod žena i opasnosti u trudnoći.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top