Tranzitni Uran u Biku kroz kuće horoskopa

Tranzitni Uran u Biku kroz kuće horoskopaTranzitni Uran uskoro ulazi u znak Bika u kojem ostaje sve do 2026. godine.

Kako će se manifestovati ovaj tranzit u zavisnosti od kuće u horoskopu kroz koju prolazi:

Prva kuća:

Vreme je da unesete radikalne lične promene. One su poželjne ne samo zbog načina delovanja u budućnosti, kao i izražavanja u spoljašnjem okruženju već i zbog promene u fizičkom igledu. Zapamtite, promene ne trebaju da budu male i neprimetne već radikalne, tako da promena pramena kose sa levu ne desnu stranu neće predstavljati nikakvu promenu.

Ovo neće biti baš tako lak zadatak, jer je Bik tradicionalan i kozervativan znak i potrebno je mnogo hrabrosti da bi promenom na sebi izazvali šok i iznenađenje kod drugih. Ovaj put potrebno je da iznenadite i Univerzum!

Međutim, mnogo toga zavisi od položaja natalne Venere u horoskopu i njenih aspekata. Potrebno je da se rastanete od vašeg uobičajenog izgleda i pojave na koju ste navikli.

Ovo je vreme u kojem je pojačana potreba da uradite nešto kako bi postali samostalniji i nezavisniji. U slučaju da odbijete promene prolazićete veoma napet i nemiran period sve dok Uran bude prolazio kroz prvu kuću. Nemojte biti tvrdoglavi u prihvatanju potpuno novog.

Ako je natalna Venera u sedmoj kući potrebno je da promenite nešto na sebi kako bi imali nova poznanstva i kontakte koji mogu brzo preći u vezu. Promenom možete privući druge osobe. U slučaju da je natalna Venera u desetoj kući onda neki novi prozor i novi pogled na svet može imati uticaj na status i karijeru.

Druga kuća:

Ovo je udarni talas na finansijsku i materijalnu sferu. Pitanje je kako ćete podneti ovaj udarni talas? Da li ćete mu se prepustiti i dozvoliti da vas ponese do nekog novog iskustva? Ili ćete pokušati da postavite brane i zidove? Što više budete branili stare stavove u vezi sa ličnim vrednostima veća je i mogućnost da iskusite finansijske i novčane krahove. Zbog toga, razmislite šta bi mogli da promenite u ovoj sferi života? Možete li da otpustite neke stare navike koje su povezane za novac? Da li možete da ostanete bez nečeg za čega ste se vezali?

Biće potrebno da budete što više inovativniji na polju finansija i spremni za nove ideje, ali i da ispratite moderne trendove i tržište koje će zahtevati što više novina.

Ponovo procenite i ispitajte svoje unutrašnje resurse, jer se mogu pojaviti neki novi uvidi. Može vas izenanaditi talas inspiracije sa kojom ćete biti više produktivniji. Novac dolazi iz neobičnih izvora ili u saradnji sa interesantnim ljudima. U ovom periodu samostalnost i nezavisnost mogu biti nagrađeni, a prihodi od inovacija i pronalazaka se uvećavaju.

Dosta toga zavisi od stanja druge kuće i aspekata tranzitnog Urana, jer u nepovoljnim primerima ovo su finansijske krize i stresne situacije zbog finansijske situacije. Stres utiče na ishranu za vreme prolaska tranzitnog Urana u Biku kroz drugu kuću.

Ako je natalna Venera u osmoj kući budite oprezni i pazite gde i kako ulažete novac. U slučaju da je natalna Venera u dvanaestoj kući možete se finansijski osamostaliti, ali kroz neke ilegalne poslove ili poslove koje podrazumevaju povlačenje, izolaciju, istraživanje i pomaganje.

Treća kuća:

Ako imate ideju da napišete neku knjigu možete iznenada i početi da je pišete sve dok Uran bude tranzitirao kroz treću kuću. Ovo je bljesak za kreativnost u pisanju, ali i u učenju ili komunikaciji. Sve što može da se uradi uz pomoć proboja preko interneta (sajtovi, blogovi, društvene mreže) nemojte odbijati. Budite u blizini ljudi, kao i drugih izvora, odakle možete da čujete nove ideje, kao i najnovije i najsvežije informacije.

Ovo je vreme putovanja koja su najčešće iznenadna i na koje se ide da bi stekli nova iskustva i najnovija znanja. Koferi se pakuju preko noći, čita se ono što ste mislili da nikada nećete čitati i da vas nikada neće zanimati, upisuju se kursevi i škole koje traju expresno brzo i to uglavnom uz mogućnost on line učenja i praćenja predavanja.

Za neke ovo može biti vreme problematične komunikacija zbog tvrdoglavog odbijanja da se prihvate novi stavovi i ideje, pa ako je natalna Venera u sedmoj kući manifestovaće se u partnerskim odnosima. Međutim, za neke će potreba za novim i brzim kontaktima za rezultat imati partnerske odnose i nove veze. Sve zavisi od toga u kakvim će aspektima biti tranzitni Uran i u kakvim je aspektima natalna Venera.

Ako je natalna Venera u prvoj kući onda tranzitni Uran kroz treću kuću u znaku Bika najavljuje vreme za neke radikalne promene u stavovima što ujedno ima uticaj i na fizički izgled i lične aktivnosti. U slučaju da je natalna Venera u petoj kući, onda nalet inovativnih i novih ideja utiče na vaše kreativno izražavanje i neke hobije, ali mogu uticati i na ljubavne veze.

Četvrta kuća:

Ovo je period oslobađanja od tradicije, porodičnog uticaja, kao i uticaja bližeg okruženja što osobu može odvesti u nezamislivom pravcu. Za neke ovo može biti preseljenje, promena mesta boravka i planova vezano za nekretnine. Ako je četvrta kuća u horoskopu nepovoljno aspektovana dolazi vreme kada porodica i blisko okruženje postaju stresno i napeto mesto. Što više budete provodili vreme u porodici i kući bićete nemirniji i nervozniji.

Možda je vreme da promenite nešto u toj sferi života. Potrebno je biti inpirisan i moderan u uređenju svog prostora za stanovanje. Mogu se pojaviti neka nepredviđena pitanja koja se odnose na porodicu, mesto stanovanja i nekretnine. Ako su zidovi i temelji stari i godinama isti – osvežite ih. Unesite neku sasvim novu notu. U bliskom okruženju se dolazi u dodir sa različiti ljudima. Uvek je moguć faktor iznenađenja, na primer da se na pragu pojavljuju ljudi koje uopšte ne očekujete i koje vidite prvi put.

U ekstremnijim oblicima tranzitnu Uran u Biku kroz četvrtu kuću kida veze sa porodicom i osobama iz bližeg okruženja. Potrebna je reorijentacija po pitanju nasleđenih i stečenih korena i navika. Ovo je vreme unutrašnje nestabilnost, jer osoba oseća tenziju i napetost zbog pojačane potrebe za promenama i nezavisnošću.

Ako je natalna Venera u desetoj kući, onda se promene u porodici i bližem okruženju odražavaju i na status, karijeru i profesiju. U slučaju da je Venera u drugoj kući, može doći do iznenadne i neočekivane prodaje neke nekretnine. Ako su aspekti nepovoljni moguć je i gubitak nekretnine.

Peta kuća:

Ovo je vreme nekih novih zadovoljstava i hobija. Deca mogu igrati važnu ulogu u životu, a osoba sa tranzitnim Uranom u Biku kroz ovu kuću daje deci veću slobodu. Za neke osobe ovaj tranzit ukazuje na mogućnost zarade ili dodatnih prihoda kroz hobije. Ovo je vreme neobičnih interesovanja i potrage za „ludim“ zabavama, zadovoljstvima i uživanjima.

Oni koji posećuju kockarnice ili kladionice mogu imati dobitke, ali i gubitke, jer zavisi od aspekata tranzitnog Urana, ali i Venere. Da bi se fokusirali na lične ambicije, potrebno je da na neobičan način privučete pažnju na sebe. Nešto je potrebno da promenite po pitanju ličnih planova i ambicija. Budite slobodniji da pokažete ono što jeste i ono što umete. Što više budete ostavljali sliku nezavisnije osobe možete imati i više uspeha.

U ovom periodu može nedostajati samodisciplina, jer se osoba susreće sa prolaznim ljubavnim vezama. Iskoristite što više moderne medije i napredne tehnike za sopstvenu prezentaciju. Svaka sopstvena prezentacija mora biti originalna i jedinstvena.

Ako je i natalna Venera u petoj kući ili u slušaju da tranzitni Uran aspektuje iz pete kuće natalnu Veneru onda se pojačavaju želje za novim partnerima i vezama. U slučaju da je natalna Venera u jedanaestoj kući društveni život postaje mnogo uzbudljiviji i intenzivniji, a sa njim i mogužnost za nova poznastva, prijatelje, kao i ljubavi.

Šesta kuća:

Vreme je za neobične i nove poslove u kojima mogu da se pokažu originalne i neobične veštine. Neke osobe će osetiti da su sasvim dovoljno proteklih godina radile svoj posao, pa ovo pokreće proces poslovnih promena. Ovo je pojačana potreba za poslovnim osamostaljivanjem i izlaskom iz većih korporacija. Možda je vreme da promenite način rada u sklopu posla kojim se bavite i da dođete u kontakt sa nekim novim ljudima kako bi mogli pronaći šansu za poslovnu promenu.

Međutim, mogu biti prisutni i problemi sa poslom, posebno u vezi njegovog zadržavanja ili ako osoba nije spremna da prihvati nešto potpuno novo i nepoznato što će se nametati na poslu. Ako su aspekti nepovoljni u šestoj kući onda je ovo vreme napetosti, konflikata i tenzija u poslovnom i radnom okruženju. Ovo dovodi do periodičnih promena posla i nestabilne situacije po pitanju zaposlenja uopšte.

Potrebno je pokazati spsobnost za rad sa modernim tehologijama, naučnim programima, kompjuterima, ljudima, medijima i najmodernijim sredstvima informisanja. Osoba oseća želju za većom slobodom u radu i zbog toga dolazi do sukoba sa autoritetima i određenim pravilima koja se nameću. Nove ideje i nalet inspiracije mora imati praktičnu podlogu, odnosno potrebna je praktična primena. Nemojte dozvoliti da imate samo poslovne ideje, a da primena izostane.

Za neke osobe ovaj tranzit predstavlja zdravstvenu nestabilnost i iznenadnu pojavu određenih bolesti. Veliki stres na poslu i nervoza u radnom okruženju utiču loše na zdravlje.

Ako je natalna Venera u sedmoj kući onda tranzit Urana u Biku kroz šestu kuću može doneti promenu, ali i prekid poslovnih partnerstava što će uticati i na finansije. U slučaju da je natalna Venera u devetoj kući onda je fokus na poslovnim putovanjima, kontaktima sa strancima i inostranstvom što ima uticaj i na posao.

Sedma kuća:

Ovo je vreme nestabilnosti u pratnerskim vezama, kao i uopšte u odnosima sa drugim ljudima. Međutim, ovaj tranzit pokreće proces promena u ovoj sferi života, tako da su moguće nove veze i odnosi. Veza iznenada puca, ali događaju se i iznenađujuća poznanstva i susreti koji prelaze u vezu. Mogućnost poznanstva sa osobama koje su zanimljive, interesantne i neobične. Potrebne su promene u ponašanju u okviru svih društvenih odnosa. Pojačana je potreba za većom slobodom i nezavisnošću u partnerskom odnosu. Vernost može biti problem.

Prisutna je sklonost u promenama stavova vezano za partnerske odnose što će se dešavati iznenađujućom brzinom. Nepredvidljivost i nestalnost u vezama. Potrebno je osvežiti vezu i pronaći neki novi stimulans i motivaciju. Ovo je i bežanje od dubokih i intimnijih odnosa, jer se takav odnos doživljava kao sputavajući i ograničavajući. Potrebno je neko novo razumevanje odnosa umesto da budete stalno u tenziji da prekinete vezu.

Treba pronaći novi pristup, a to znači imati vezu, ali ostati dovoljno nezavistan da bi mogli da sledite svoj put. Dolazi do iznenadnih brakova, ljubavnih avantura, prekida i razvoda zato što je prisutno nepredvidljivo ponašanje oba partnera. Ovo je mogućnost za potpuno nova i neobična iskustva sa drugim osobama, kao i u vezama.

Ako je natalna Venera u osmoj kući onda je ovo mogućnost krize u partnerskom odnosu, ali i tajne ljubavne veze. U slučaju da je natalna Venera u drugoj kući onda partnerstva, ugovori i sudski procesi utiču na finansije i materijalne vrednosti.

Osma kuća:

Izvori finansijskih resursa mogu biti čudni i neobični, a fokus promena može biti usmeren i na imovinu i novac. Možete izgubiti nešto ili nekog i ovakav događaj pokreće proces traganja i promene. Imovina može iznenada da se promeni kroz nasleđivanje, brak, osiguranja i poreze. Slabljenje vezanosti za novac i imovinu uklanja strahove prema ovim pitanjima.

Zadatak je da shvatite šta ste stekli, a šta ste izgubili.

Potrebno je sazrevanje na emocionalnom planu da bi se pokrenule  značajnije promene. Ovo je vreme u kojem treba tragati za novim, ali mnogo dubljim  potencijalima.

Aktiviraju se pitanja i stvari koje su povezane sa temom smrti da bi mogao i proces promene da se podstakne. Za neke ovo može biti iznenadno nasledstvo i rešavanje pitanja alimentacije nakon razvoda. Svaka moguća kriza sa tranzitnim Uranom u Biku u ovoj kući predstavlja ustvari podsećanje da ništa nije večno.

Vreme pojačane potrebe da se otkrivaju tajne života na najneobičnije načine. Iznenadne promene i događaji mogu iz korena da promene život. Neočekivani izlivi osećanja i želja.

Međutim, ova pozicija tranzitnog Urana može doneti nove i duboke uvide u podsvest. U jednom trenutku možete biti osoba koja sebe poznaje da bi već u drugom trenutku bili stranac za sebe.

Ako je natalna Venera u drugoj kući onda se pojačava fokus na novac i finansije, kao i potrebu da se tu nešto menja. Međutim, a sve zavisi od aspekata, novac drugih ljudi može iznenada da se slije u vaš džep. U slučaju da je natalna Venera u četvrtoj kući mogu biti pokrenuta neka pitanja porodičnih vrednosti.

Deveta kuća:

Ovo je period neočekivanih putovanja, kao i mnogo veza i kontakata daleko od kuće. Pojačana je potreba za negiranjem tradicionalnih, kao i religijskih stavova. Za neke ovu su problemi i krize na putovanjima i u inostranstvu što će zavisiti od aspekata.

Vreme je za napredne misli u mnogim oblastima, a pogledi na učenje i obrazovanje postaju progresivni. Potrebno je fokusirati interesovanja na nove metode učenja i predavanja uz korišćenje najmodernije tehnike. Pojačava se želja za avanturističkim putovanjima i upoznavanjem dalekih i neobičnih mesta. Putovanja otkrivaju nove horizonte i možete zauzeti neke nove poglede prema društvu i svetu.

Raširite jedra i zaputite se nekim novim i neistraženim putevima. Kada budete želili da se razvedrite i oslobodite onda napustite kuću, jer istraživanje sveta postaje glavni način da stupite u kontakt sa mentalnim i fizičkim daljinama. Putujte kako bi pronašli neke nove vizije.

Neočekivane i iznenadne situacije na fakultetima i sa profesorima, a za neke napuštanje ili promena fakulteta.

Dozvolite umu da putuje slobodno gde god hoće i dozvolite mu da uđe u potpuno nepoznate oblasti.

Ako je natalna Venera u prvoj kući onda kontakti sa inostranstvom i strancima mogu doneti lično zadovoljstvo, posebno ako su prisutni povoljni aspekti. U slučaju da je natalna Venera u trećoj kući neka putovanja iz zadovoljstva i uživanja donose čudne situacije, ali i neprijatnosti.

Deseta kuća:

Nagli razvoj, ali i nagle krize doprinose razvoju ciljeva što će zavisiti od aspekata tranzitnog Urana, desete kuće, kao i natalne Venere. U slučaju nepovoljnih aspekata dolazi do buntovništva, sukoba sa autoritetima, nestabilnog položaja i neočekivanih uticaja.

Važno je da se uvode nove metode i novi načini kako bi se uticalo na pozitivne promene u karijeri i statusu. Ovo je period kada se menja životni pravac, dugoročni planovi i karijera. Uticaji na karijeru i planove pojavljuju se kao grom iz vedrog neba, pa mnogo toga neće biti jasno na prvi pogled.

Život se može promeniti iznenada i bez upozorenja.

Ovo je vreme veoma interesantnih ideja koje utiču na budućnost i dalji životni pravac. Nemojte samo zaboraviti na osećaj odgovornosti, jer iznenadna i jaka faciniranost nekom idejom udaljuje od realnosti. Zadatak je da ne upadnete u zamku „gomile“. Morate se nekako odvojiti od mase. Pojačana je želja za osamostaljivanjem i individualnošću.

Drugi ljudi mogu poverovati da ste malo čudni ili da imate neobične ideje,  ali ne treba na to da obraćate pažnju. Izgradite svoj kurs i otvorite vrata novog sveta. Zadatak je da demonstrirate revolucionarnu i eksplozivnu odgovornost. Ovo je vreme kada bi trebalo da imate ulogu u kojoj ćete biti alat za progresivne promene u društvu, ali u u ličnom životu.

Privlačiće vas neuobičajeni poslovi. Budite radikalni, liberalni i nikako konzervativni. Pojačana je potreba za apsolutnom slobodom i za radom onako kako vi to želite. Idite sopstvenim putem i ne obraćajte pažnju oko sebe, a život treba da prati ideju originalnosti i neobičnosti.

Ako je natalna Venera u sedmoj kući onda promena položaja može imati uticaj na partnerske odnose. U slučaju da je Venera u osmoj kući i da su aspekti nepovoljni onda promene dovode do životnih kriza.

Jedanaesta kuća:

Vreme ja da imate neki društveni i javni uticaj. U život se pojavljuju originalne osobe koje postaju prijatelji. Neobični prijatelji postaju hrana za um i dušu.

Ako su aspekti nepovoljni možete biti žrtva društvenih promena ili žrtva neke propagande.

Budite maksimalno otvoreni za svet i solidarišite se sa ljudima. Vreme ja da se uključite u udruženja, klubove, organizacije i grupe koje sprovode nekonevncionalne i humane ideje. Nemojte biti sebični i delite svoje ideje i misli sa drugima. Ovo je vreme intelektualne kreativnosti. Zadatak je da budete neobični, ali istovremeno interesantni za druge ljude.

Fokus energije je u društvenim krugovima i sferama. Ljudi oko vas se pojavljuju i nestaju. Možete u jednom trenutku da budete bliski sa nekom osobom, a već u sledećem trenutku da se udaljite. Međutim, ne zaboravite da je cilj da budete okruženi ljudima dobijanje novog horizonta i buđenja.

Vaša uloga u ovom periodu je da zaštitite grupe od stagnacije usmeravajući ih na nova dostignuća. Duži odnosi sa ljudima biće podvrgnuti brojnim testovima.

Ako je i natalna Venera u jedanaestoj kući onda slede povoljne promene koje donose osećaj zadovoljstva i harmonije u odnosu na ljude i neku društvenu ulogu. U slučaju da je Venera u petoj kući može doći do iznenadne trudnoće u vezi koja se dešava vrlo brzo.

Dvanaesta kuća:

Ovo je vreme neočekivanih otkrivanja tajni ili tajnih izvora informacija. Period je povoljan i za tajna istraživanja. Ovde je uticaj Urana kao blic iz mraka.

Ako su asekti nepovoljni dolazi do neočekivanih problema i prepreka, tajnih udaraca, iznenadnih izdaja, čudnih prekida. Opasnost od otkrivanja tajni.

Pojačana je potreba za povlačenjem, pa i kontakti sa ljudima, veze i poslovi prelaze u ilegalu ili tajnost. Zadatak je da se uz pomoć mašte i fantazije izražavate slobodno i da shvatite kako u ovom svetu nije sve onako kako se predstavlja. Možete pronaći novo i plodnije tlo za razvoj, ako dopustite intuitivnoj percepciji da vas vodi.

Cilj je povezivanje ilegalnog „ja“ i običnog „ja“ na neobične načine. Aktivnosti trebaju da se odvijaju daleko od očiju javnosti.

U nepovoljnim aspektima postoji mogućnost kriza i nepovoljnih promena zbog skandala i tajnih afera. Pojavljuju se čudne i neurotične osobe koje rade iza leđa ili predstavljaju neprijetelje. Finansijska nestabilnost, kao gubici zbog nelegalnih poslova. Iznenadna hospitalizacija.

Ako je natalna Venera u prvoj kući mogućnost tajnih ljubavnih veza. U slučaju da je Venera u drugoj kući ovo je mogućnost za tajne i skrivene novčane izvore.

U narednom tekstu pisaću o tranzitnom Uranu u Biku u aspektima prema natalnim planetama.

 

 

 

 

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top