Sunce i Mesec – odnos majke i oca

Sunce i Mesec – odnos majke i ocaČesto se odnos između Sunca i Meseca povezuje sa ocem i majkom. Ako su Sunce i Mesec u konjunkciji (novi Mesec) onda se ovo smatra nežnim odnosom oca i majke, ali naravno, zavisi i u kakvim je aspektima ova konjunkcija sa drugim planetama, kao i dispozitora konjunkcije.

Ovakav nežniji odnos, naročite se odnosi na preriod tokom rađanja i odmah nakon porođaja majke. U svakom slučaju, osoba koja ima ovaj aspekt, dalje u svom srcu, nosi sliku koja ga usmerava i vodi tamo gde će pronaći ljude sa kojima želi da uspostavi iste ili slične odnose.

Kvadrat između Sunca i Meseca govori da su spoljna dejstva i ponašanje vlasnika ovog aspekta u suprotnosti sa osećanjima koja se istovremeno doživaljavaju. Ovo je posledica napetog odnosa između oca i majke. Na primer, s obzirom da je mnogima poznat odnos roditelja Andželine Džoli, podsećam da ona ima Sunce u Blizancima i Mesec u Ovnu. Ova dva znaka jesu u povoljnom aspektu, međutim Mars kao dispozitor Ovna je u kvadratu sa Saturnom u Raku u njenom horoskopu.

Sunce i Mesec – odnos majke i oca

Svako ko je došao na svet sa opozicijom između Sunca i Meseca on se smatra „punim Mesečevim detetom“. Odnos između oca i majke najčešće se opisuje kao napet. Ovaj odnos dovodi muškarca i ženu u čestu borbu za glavnu ulogu u porodici što ovaj odnos čini uzbudljivijim (isto kao i kod kvadrata). Sa druge strane, tenzije mogu postati vrlo jake i proizilaze iz nepopravljivih kontradikcija između oca i majke. Deca koja su rođena sa ovim aspektom najčešće su posmatrala napete odnose između oca i majke ili njihove potpuno suprotstavljene interese i ciljeve.

Ako neko govori negativno o odnosu između njegovih roditelja, a ima povoljne aspekte između Sunca i Meseca, onda najčešće ostaju sećanja, koja su sačuvala neke lepe trenutke između oca i majke. Sa druge strane, ako neko lepo priča o odnosu između roditelja, a ima nepovoljne aspekte između Sunca i Meseca, onda najčešće ostaju sećanja koja su sačuvala napete trenutke u njihovom odnosu.

Važno je pogledati i aspekte Sunca i Meseca sa drugim planetama i naravno dispozitore ova dva svetla.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top