Stavovi o ljubavi u zavisnosti od položaja Venere

Stavovi o ljubavi u zavisnosti od položaja VenereZnak u kojem se nalazi vaša Venera može vam dati rešenje za to gde možete naći zadovoljstvo u životu. Navešću ukratko primere, jer ću u ovom tekstu više govoriti o tome kakve imate stavovi o ljubavi u zavisnosti od aspekata koje pravi vaša Venera.

Ako imate Veneru u Ovnu zadovoljstvo ćete naći u mladim osobama, snažnim i jakim ljudima, borbi i takmičenju, otvorenom i provokativnom zavođenju.

Sa Venerom u Biku zadovoljstvo tražite u porodici, prirodi, kupovini, hrani, pićima, cveću, novčanicima, poklonima.

Venera u Blizancima pruža priliku da pronađete zadovoljstvo u upoznavanju sa  ljudima, čitanju, pisanju, učenju, plesu, putovanjima.

Ako imate Veneru u Raku zadovoljstvo ćete naći u majčinstvu, sećanjima, porodici, kući, mašti, brižnom ponašanju prema ljudima i životinjama.

Sa Venerom u Lavu zadovoljstvo potražite u uticajnim ljudima, skupocenim stvarima, poznatim mestima, luksuzu i bogatstvu, nakitu, dominantnim ulogama.

Venera u Devici pruža priliku da pronađete zadovoljstvo u poslu, obavezama, služenju, temama o zdravlju, životinjama, učenju, pomaganju.

Ako imate Veneru u Vagi zadovoljstvo ćete naći u zabavama, izlascima, prijateljima, druženjima, etstetici, muzici, modi,umetnosti, lepim stvarima.

Sa Venerom u Škorpiji zadovoljstvo pronađite u istraživačkim aktivnostima, seksu, tajnim i skrivenim radnjama, strasti, ekstremnim radnjama.

Venera u Strelcu pruža priliku da pronađete zadovoljstvo u učenju, čitanju knjiga, druženjima, putovanjima, proročkim veštinama.

Ako imate Veneru u Jarcu zadovoljstvo tražite u čekanju, osamljivanju, poslu i profesiji, zrelim i mudrim ljudima, naporu, tradicionalnim vrednostima.

Sa Venerom u Vodoliji zadovoljstvo potražite u intelektualnim radnjama, prijateljima i ljudima, uvek novim idejama, neobičnim ljudima.

Venera u Ribama pruža priliku da pronađete zadovoljstvo u umetnosti, humanitarnim aktivnostima, muzici, plesu, snovima i mašti, begu.

Sada ćemo se fokusirati na vaše stavove o ljubavi. Dakle, kakvi su vaši stavovi o ljubavi? Pogledajte u aspekte vaše Venere. Nije bitna forma aspekta, jer ne govorimo o tome koliko će vam stavovi o ljubavi doneti izazova, prepreka, podsticaja, dobrog ili lošeg i sl.

Stavovi o ljubavi u zavisnosti od položaja Venere

Kada je Venera u aspektu sa Suncem (može biti samo konjunkcija ako govorimo o osnovnim aspektima), onda ste bliski stavu da je ljubav pitanje ponosa, časti, pa i slave. Ako postoji ljubav onda postoji i volja za životom, jer ništa ne može da slomi i oslabi volju ako volim! Ljubav postoji samo onda ako mogu da joj se divim, a uslov mog postojanja je ljubav. Zbog toga, dok god mogu da ti se divim, tapšem i hvalim mogu i da te volim.

„Kad čovek ima ljubavi, onda nema straha.“ – Lao Ce

Ako imate Veneru u aspektu sa Mesecom stavovi o ljubavi su usko povezani sa porodičnim nasleđem. Ljubav produbljuje zaštitnički nagon. Ako volim, onda sam i brižna prema tebi. Ljubav dopušta sanjarenje, trenutke slabost, ali i mogućnost praštanja. U zagrljaju ljubavi romantična osećanja moraju pronaći svoj put. Znate li  da ljubav ima dušu? Ali, ima i suze, neprospavane noći i nesanice, strepnju…Ljubav opravdava sve snove ako je u njima i prisutna želja za potomstvom.

„Oni koji vole očekujući nešto zauzvrat, samo gube vreme.“ – Koeljo

Venera u aspektu sa Merkurom govori o stavu da je u ljubavi dozvoljeno zavođenje rečima i inteligencijom. Ako ljubav nije put ka radosnim mislima, onda to i nije ljubav. Ona je prisutna da bi pričala najlepše priče i da bi putem ovakvih priča dolazili i do važnih odgovora. Tužne priče i reči nemaju zdravu osnovu za ljubav, jer samo radosne misli i lepe priče u stanju su da svaku bol gurnu u zaborav. Mislite da se ljubav ne nalazi u zvižduku? Da ne ume da namiguje? I, zato, dok god mogu da pričam i pričam, pišem, zviždućem ili namigujem mogu i da pokazujem svoju ljubav.

„Ah, ne, ni jedna ljubav ne može preživjeti u ćutnji.“ – Kundera

 Kada je Venera u aspektu sa Marsom onda su stavovi o ljubavi ostrašćeni, jer ako nema strasti onda nema ni ljubavi. Ljubav postoji ako ste spremni da se po svaku cenu za nju borite. Nema povlačenja pred ljubavlju! Nema povlačenja pred bilo kakvim problemom u ljubavi. Dok god mogu da se osećam kao osvajač mogu i da volim. Ali, ljubav ne mora uopšte imati harmoničnu i laganu priču da bi dokazala svoje prisustvo. Sklad i mir nisu uslov za ljubav, jer svaka izazovna, opasna ili prokleta situacija ovde je opravdana prisustvom ljubavi. Zbog toga, ratovi mogu da počnu, ako će se voditi zbog ljubavi.

„Ljubav je poput rata: lako je započeti, ali vrlo teško zaustaviti.“

Ako imate Veneru u aspektu sa Jupiterom onda imate i stav da je ljubav aristokratskog porekla. Pojavljuje se otmeno, teatralno, zanosno i veselo. Ljubav bi trebalo da pruži bogatstvo osećanja, ali i bogatstvo u svakom smislu, intelektualnom, duhovnom, pa i materijalnom. Ona je potrebna da bi proširila čovekove vidike i vizije, kao i da bi ga naučila da ide putem pravde i istine. Ako postoji dobrota, onda je prisutna i ljubav, pa makar se dobrota ogledala i u naivnosti. Ona je povezana sa davanjem i ako nemam ništa da dam, onda nema ni ljubavi u meni. Ljubav te digne visoko, vine u visine i daljine, raširi ruke da bi ti zagrljaj bio što širi i uči te ljubavnim lekcijama dok god si na njenim krilima.

„U ljubavi, kao i u religiji, sve počiva na osećanju i na verovanju u neverovatno.“ – Dučić

Venera u aspektu sa Saturnom ima ozbiljne stavove o ljubavi. Ko kaže da su radost i lakoća nužni da bi ljubav bila prisutna? Voli se onoliko koliko može da se podnese boli, jer u bolu i patnji može biti prisutna i ljubav. Ljubav je prisutna ako može sebe da pokloni večno, trajno i zauvek. Strasti treba da bude što manje, jer bi ljubav ovde trebala da vodi ka mudrosti. Ona je prisutna ako može radosno da se umiva, ali u osećanjima dužnosti, brige i skromnosti. Volim dok ga čekam dugo u tišini i samoći. Mislite da ljubav ne može da postoji ako su prisutni i problemi? Tek kad se zagrebe po problemima može da se otkrije i ljubav. Ona je uporna, tvrdoglava, čvrsta i teška.

„Ljubav ima svoje patnje za svaku životnu dob.“ – Turgenjev

Kada je Venera u aspektu sa Uranom onda su stavovi o ljubavi liberalniji i slobodniji. Ona je iznenađujuća, jer se pojavljuje onda kada je i u stanju da vas šokira, pa poput praska i najjače oluje odjekuje. Ljubav je najlepša kada se slobodno ispoljava i kada je rasterećna svih okova i predrasuda. Ona je divlja, buntovna, neukrotiva i nemirna. Samo trenuci nemira i napetosti mogu otrkiti put ka saznanju koga to treba da ljubite. Ako nema stvaralačkog i kreativnog nemira onda nema ni ljubavi. Zbog toga, ona jezdi na nemirnim talasima, tutnji nebom, provocira genija u vama, izluđuje do ludila. I, zato SADA je pokaži i nekog izenadi!

„Ljubav živi u trenutku; ne gubi se u prošlosti i ne teži prema sutrašnjici. Ljubav je SADA.“

Ako imate Veneru u aspektu sa Neptunom onda imate stav da je ljubav čarolija ili  bajka koju ste nekada čitali i gledali u nekom ljubavnom filmu. Ona je romantična i nežna, ali za divno čudo tu je i kada se osećate iscrpljeno. Nema ljubavi bez snova. Ona je u muzici, pesmi, svakoj noti ili žici gitare. U ljubavi se saoseća, pomaže, boluje, žrtvuje, peva i tuguje, smeje i plače. Ljubav je prisutna i u svakom begu, ona je tu i u povlačenju i nadolaženju poput plime i oseke. Ona može biti i platonska i zato je prisutna u trenucima kada je razum potpuno odsutan. Ljubav treba da opija poput vina polako i slatko.

„Ljubav gleda kroz naočale kroz koje joj se bakar pričinjava zlatom, beda bogatstvom, a krmelji biserima.“

Venera u aspektu sa Plutonom ima stav da ljubav treba do smrti da postoji. Ona je prisutna samo ako je u stanju hipnotički i opsesivno da privlači. Ljubav je magija, zakletva do smrti, prokletstvo i alhemija. Ako mi pokažeš strast opasnosti onda ću ti pokazati i put ljubavi. Najveća ljubav bila je kod Boni i Klajda! Samo ekstremna, fatalna i neobjašnjiva snaga mogu ukazati na prisustvo ljubavi, jer sve ostalo je lažno. Kada postoji ljubav onda je prisutna i želja za umiranjem zbog ljubavi. Ljubav je tužna i moćna, prokleto jaka, ali o njoj se ćuti ako treba i do groba. Ona skriva najlepše  tajne, jake animalne strasti, isceljujuće potencijale, magične napitke, zavete i tajnu večnosti.

„Ljubav radije umre nego da životari.“  – Balzak

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top