Sa kojim delovima sebe se susrećete u sedmoj kući?Sa kojim delovima sebe se susrećete u bliskim odnosima? Setite se kako se ponašate prema nekom koga volite i šta očekujete od osobe sa kojom ste u bliskoj vezi? Da li želite da budete brižni prema toj osobi, obasipate je pokolonima, kritikujete, ulepšate joj dan kada je tužna, savetujete ili priređujete joj iznenađenja.

Naravno, odgovor na ovo pitanje ne možemo dobiti samo kroz jednu planetu, znak ili jedan aspekt. Potrebno je uključiti više elemenata: četvrtu i sedmu kuću, Mesec i Veneru.

Vodeni znakovi (Rak, Ribe i Škorpija) u ovim kućama, kao i Venera ili Mesec u jednom od ovih znakova, govore da možete biti u velikoj meri u dodiru sa bolom u bliskim vezama. Ovo je posebno istaknuto ako je jedna od ove dve planete u vodenom znaku i u aspektu sa Saturnom. Sigurno da se u bliskim i emotivnim odnosima susrećete sa onim delom sebe, koji je najosetljiviji i najslabiji. Zbog toga se ove osobe lako poistovećuju sa problemima partnera i njihovom patnjom. Jedino, ako su Mesec ili Venera u Škorpiji, osetljivost je i dalje prisutna, ali nije tako očigledna, pa ćete retko kada videti suze kod ovih osoba.

Slično je i kada su Rak ili Ribe u sedmoj kući, jer ako imate u ovoj kući znak Raka, onda se u vezama susrećete sa delom sebe koji je veoma brižan. Tu osećate potrebu da se stalno postavljate zaštitnički prema partneru. Da li mu je hladno u ovo zimsko jutro? Da li je doručkovao? Šta mu je lekar rekao danas na kontroli?

Neko će sa Ribama u četvrtoj kući da se susreće sa delom sebe, koji je stidljiv i povučen u najbliskijim odnosima. Ako je i Saturn u Ribama u četvrtoj kući, onda se osoba susreće i sa strahovima, pa ne može da se opusti i pokaže osećanja. Iz tih razloga se povlači i izoluje.

Kada je Škorpija u sedmoj kući, možete se zapitati: „Odakle ovolika količina strasti u meni?“, posebno ako je Mars u nekom od vatrenih znakova. Međutim, dešavaju se i trenuci kada se susrećete sa delom sebe koji se plaši gubitka i zbog toga se susrećete sa ljubomorom, posesivnošću, pa i agresijom. Ovo je posebno naglašeno, ako su u sedmoj kući i Mars ili Saturn. To je slično kao kada prepoznajete deo sebe koji je mračan, dramatičan i koji je bio skriven hiljadama godina.

Zemljani znakovi (Bik, Devica i Jarca) u sedmoj kući, suočiće vas sa delom sebe koji je praktičan i razuman. Ovo se isto dešava i kada imate Mesec i Veneru u jednom od zemljanih znakova, ali i kada su Merkur ili Saturn u sedmoj i četvrtoj kući. Saturn ne želi da se odvaja od realnosti i trudi se da bude razuman iz straha da ne izgubi sigurnost i kontrolu. Zbog toga postoji i potreba da veza ili brak obezbede sigurnost, budućnost i status, jer razmišljate: „Šta će mi veza ako nemam čvrst oslonac ili partner koji nema posao?“ Ovde se susrećete sa delom sebe koji je svestan dužnosti i osnovnih fizičkih potreba.

Ako je Bik u četvrtoj kući ili Venera, sigurno ćete u najbliskijim odnosima da se povežete sa delom sebe, koji ima potrebu za udobnošću, prijatnošću i senzualnošću. Ovo je direktna i najbliža veza sa vašim fizičkim telom, fizičkim čulima i instiktima, ali ne treba zaboraviti i da je Bik zakopčan, Jarac ozbiljan, a Devica često zavezana. Dakle, dobrodošli sa upoznavanjem ovih delova sebe.

Treba istaći da su ovo neka uopštavanja i da nešto drugo u horoskopu može mnogo toga izmeniti. Na primer, kada je Riba na podznaku, bez obzira što je Venera u Jarcu, približićete se osetljivijem delu sebe.

Ako imate Sunce u sedmoj kući, onda se susrećete sa vašim egom u vezama i partnerskim odnosima. Imate potrebu da blistate za partnera, ali i da budete u centru pažnje u vezi, ali ako je Sunce u sedmoj kući u aspektu sa Saturnom ili Marsom, onda ćete biti u situacijama: „Baš, neću da ti popustim“, a ako se posvađate sa partnerom: „Očekujem od tebe da ti priđeš meni, a ne ja tebi!“

Sa Marsom u četvrtoj kući susrećete se sa delom sebe koji je agresivan i nezavisan u najbliskijim odnosima i manifestuje se kao emotivna napetost ili  unutrašnja nervoza. Takođe, ovde imate susret sa delom sebe koji je egocentričan, posebno kada je Mars u vatrenim znakovima u kojima Sunce ima povoljno dostojanstvo. Ovde se približavate i onom delu sebe, koji žudi za uzbuđenjima i izazovima, kao i sa delom sebe koji je hrabar i to posebno u okolnostima kada je potrebno zaštititi najbliskije osobe.

Kada su u sedmoj i četvrtoj kući vazdušni znakovi (Blizanci, Vaga i Vodolija), onda ste bliži lepršavijoj i šaljivijoj prirodi u bliskim i partnerskim odnosima, posebno ako su Mesec i Venera u jednom od vazdušnih znakova. Susrećete se sa delom sebe koji je komunikativan, rauzuman i mentalan i zbog toga vam je potreban osećaj da ste mentalno i intelektualno bez premca za osobu sa kojom ste u vezi.

Sa kojim delovima sebe se susrećete u sedmoj kući?

Blizanci u četvrtoj kući govore o nemirnom i promenljivom delu vaše prirode sa kojom se susrećete u najbliskijim vezama, posebno ako su i Mesec, Merkur, Mars i Uran u Blizancima. Ako je Saturn u Blizancima u četvrtoj kući, možete se susretati sa strahovima koji blokiraju i ometaju vašu komunikaciju u intimnim i privatnim odnosima. Međutim, Saturn u Blizancima u četvrtoj kući  predstavlja i približavanje delu sebe, koji je mudar i zreo u najbliskijim odnosima, posebno ako je Saturn u povoljnim aspektima.

Kada su Mesec i Venera u vazdušnim znakovima susrećete se sa delom sebe koji je rezervisan i hladan, jer su vazdušni znakovi misaoni i umni. Ovo se posebno dešava kada su ove dve planete u jednom od vazdušnih znakova i u aspektu sa Saturnom, Jupiterom ili Merkurom. To je slično, kao kada deo vas zavapi: „Jedva čekam da se pojavi, pa da se ispričam sa njim.“

Kada je Vaga na vrhu sedme kuće, postoji potreba da se pokrene velika količina energije kroz razgovor i komunikaciju sa partnerom. Ovo je posebno naglašeno, ako je Merkur u Vagi u sedmoj kući, dok na primer, u slučaju da je Mars u Vagi u sedmoj kući, onda se susrećete sa delom sebe koji je dinamičan, izazivački, ali i agresivan. Ovo se zbog vazdušnog znaka ispoljava najviše kroz komunikaciju. To su oni trenuci kada jedva čekate partnera da bi nešto raspravili sa njim i on vam je potreban da bi se dokazali kroz mentalnu i intelektualnu snagu.

Ako su Mesec i Venera u vatrenim znakovima (Ovan, Lav i Strelac) onda se približavate onom delu sebe koji je željan oslobađanja velike količine energije, ali kroz strast, smeh, zabavu i dobar provod sa partnerom. Vatra je direktna i gruba i sa Ovnom u četvrtoj kući nailazite na deo sebe koji je takođe agresivan i grub, pa ako je Mesec u Ovnu u četvrtoj kući, onda se susrećete sa delom sebe koji ima grube reakcije u najbliskijim vezama.

Sa Lavom u četvrtoj kući dolazite do dela sebe koji je častan, ponosan i egocentričan i ako je na primer, Merkur u Lavu u četvrtoj kući, onda smatrate da su vaša rešenja i saveti najbolji u bliskim vezama. Slično kao kada kažete osobi sa kojom ste u intimnoj vezi: „Moja reč je moja reč i stojim iza nje posnosno i hrabro!“

Kada je Strelac u sedmoj kući onda se približavate delu sebe koji smatra da uvek može bolje i lepše kada su partnerski odnosi u pitanju. To je deo vas koji se večno nada i uvek pronalazi nešto dobro u vezi i partneru, osim ako Jupiter nije u Jarcu ili Devici. Ovde se susrećete sa delom sebe, koji ima potrebu da pokaže pozitivne stavove i vedre poglede, posebno ako je još i Venera, Jupiter, Sunce ili Merkur u Strelcu u sedmoj kući.

Kombinacija ima mnogo, a ovo je samo jedan mali deo mogućnosti u kojima se kroz bliske veze i partnerske odnose susrećete i sa sobom.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top