Retrogradni Neptun u Ribama

Neptun kao viša oktava Venere, promoviše formiranje mističnog sveta dalujući na najsuptilnijem nivou. Neptun ide u korak sa umetnošću, posebno sa muzikom i poezijom dok omogućava mašti da završi ono što donosi bljesak Urana.

On određuje u čoveku stepen njegove osetljivosti, kao i sposobnost ili potrebu da se žrtvuje.

Međutim, retrogradni Neptun može uzrokovati veliku preosetljivost, kao i depresiju. Neptun voli da se prepusti čudnim okolnostima, pa da zaluta u maglovitim predelima i da uđe u svet fantazije i snova. Neophodno je da mu se u ovakvim aktivnostim potpuno ne prepustite, posebno za vreme retrogradnog hoda.

U suprotnom donosi probleme, jer ćete izfantazirati ljubav, zalutati u prostoru i vremenu, varati sebe i druge, pa i izdati svoje snove tako što ćete se udaljiti od onog što vas istinski zanima.

Nemojte dozvoliti sebi da se probudite jednog dana i počnete da vičete: „Izdaja!Izdaja!Izdaja!“

Možete imati onaj osećaj magle u glavi, pa na primer, sedite na poslovnom ili ljubavnom sastanku gde je potrebno razmotriti neka važna pitanja, ali u tom trenutku „ostajete“ bez važnih činjenica. Zbog toga, počinje da vas preplavljuje tuga i konfuzija.

Važno je da ne ispuštate kompas iz ruke i da balansirate između Zemlje i neba, jer ako izgubite kompas izgubićete i poverenje u sopstvena osećanja. Dakle, ostanite u stvarnom svetu dok posmatrate zvezde na nebu.

Obratite pažnju na kontakte i odnose koji vas iscrpljuju, truju i oduzimaju poslednji atom energije, jer dobro bi bilo da za vreme retrogradnog Neptuna, ovakve kontakte prekinete.

Bilo koja obećanja za vreme retrogradnog Neptuna najčešće ostaju  prazna.

Budite pažljivi sa uzimanjem lekova, sedativa, opasnih kombinacija tableta, kao i sa konzumiranjem alkohola, opijata i ostalih sredstava ovisnosti.

Retrogradni Neptun u Ribama

Mutne vode Neptuna postaju još više mutnije kada je ova planeta u  retrogradnom hodu i lakše postajemo zavisni uključujući i ljubav, drugu osobu ili druge ljude, kao i razne okolnosti.

Osobe koje su rođene u znaku Strelca, Blizanaca, Device i Ribe mogu biti najviše osetljive na retrogradnog Neptuna u Ribama. Važno je ne ostati na dnu bunara!

Retrogradna faza Neptuna na prvom mestu izaziva probleme i nevolje na podsvesnom nivou. Pojačava se anksioznost, želja da se ostane u izolaciji potpuno odvojeno od spoljašnjeg sveta, kao i dezijorentacija svesti.

Tokom ovog perioda ne donosite prevremene zaključke i odluke, jer mnogo toga lako postaje iluzija. Svet postaje ispunjen tajnim neprijateljima, kompleksima inferiornosti, kajanja, samookrivljavanja i ranjivosti.

Neke osobe lakše plivaju strujama retrogradnog Neptuna, jer koriste ovu fazu za istraživanje, umetničko izražavanje, duhovnost i meditaciju (popularno u današnje vreme), tehnike emocionalnog isceljivanja, pa i opuštanje ili odmaranje. Možemo pomoći sebi samo ako smo spremni za duboko otkrivanje i neko mistično iskustvo.

Kuća u horoskopu kojom tranzitira retrogradni Neptun u Ribama može doneti probleme.

 

 

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top