Natalna karta – vodič

Natalna karta predstavlja fiksnu i zamrznu mapu u trenutku našeg rođenja, ali planete nakon rođenja nastavljaju da se kreću (tranziti). Zbog toga, astrolog može da vidi kakvo je bilo okruženje kada smo stupili na pozornicu života i šta je to okruženje predstavljalo za nas u najranijoj fazi života (nakon rođenja i detinjstvo).
Ovo je veoma važno, jer se već u tom periodu i u odnosu na okolinu i okruženje, formira psiha odrasle osobe. Zato je astrologija u mogućnosti da uđe u srž problematičnih pitanja, koja ometaju nečiji razvoj.
Može se reći da postoje oni koji su više „uključeni“, a postoje i oni koji su više „isključeni“ (mislim da ovih drugih ima mnogo više).
Oni koji su više uključeni imaju bolji i zdraviji odnos sa sobom, pa se onda i tranziti ponašaju kao sat. Mešutim, generalno, ljudsko biće je mnogo kompleksnije, ono nije sat i ne otkucava uvek kako se tranzit dešava.
Horoskop nam ne govori šta će se desiti, već šta bi trebalo da se desi ako živimo u skladu sa onim što imamo kao potencijal.
Ovo je takođe vrlo kompleksno, jer se sada postavlja pitanje, koliko pojedinac živi svoje potencijale, ili koliko živi ono što mu je dato, da li živi različito od onoga što jeste, odnosno da li „živi svoj život“…
Na primer, ako dolazi neki tranzit koji daje šansu za neki rast, boljitak ili kretanje napred, ali ništa od toga se ne dogodi, tada pojedinac najčešće pokazuje otpor koji ometa da se uskladi sa tranzitom i da se postigne promena.
Nekim osobama su čak potrebne one ekstremnije situacije da bi se pomerili, izbili ili proširili svoj kapacitet.
Ili, može i ovako – ako ignorišemo neki „hitan poziv“ koji dolazi iz našeg unutrašnjeg ja, onda će ovakvo ignorisanje probiti u okolinu i izgledati kao „sudbina“.
Natalna karta – vodič
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top