Mihael Šumaher i kobni Saturn u Ovnu u dvanaestom polju

 

Mihael Šumaher i kobni Saturn u Ovnu u dvanaestom poljuMihael Šumaher je rođen za vreme punog Meseca, jer je njegov Mesec u Raku u opoziciji sa Suncem u Jarcu, koja se nalazi u trećem i devetom polju.

Podsetimo se da je osa tri i devet povezana sa kretanjem i ne bi ova opozcija predstavljala toliki problem da u nju nije uključen i Saturn u Ovnu u dvanaestoj kući. Kada se malefična planeta nađe u malefičnoj kući, pa još u nepovoljnom dostojanstvu, onda je njen nepovoljan uticaj pojačan. Pa, još, ako ima nepovoljne aspekte sa Suncem i Mesecom, onda postoji opasnost da život bude ugrožen.

Ovakvi napeti aspekti i konfiguracije u kardinalnim znacima mogu biti veoma opasni.

Saturn u Ovnu u dvanaestoj kući ima veliki značaj u njegovom horoskopu, jer je dispozotor Sunca, Merkura i Venere. Ovaj Saturn vlada i njegovim desetim poljem. Ovo je vrlo loš Saturn i u kojem se nalaze sve ove planete, kao i budućnost (sudbina) desetog polja.

Ovan predstavlja glavu i mozak, a Saturn u Ovnu u dvanaestoj kući ukazuje na opasnosti i probleme koji su povezani sa glavom. Tu se pojavljuju problemi sa zdravljem koji zahtevaju operacije, ali koji su i smrtonosni, jer je Mars kao dispozitor Saturna u Škorpiji u šestom polju.

Mihael Šumaher i kobni Saturn u Ovnu u dvanaestom polju

Ako pogledamo dispozitora Saturna u Ovnu idemo na Marsa u Škorpiji u šestom polju. Dakle, opet malefik u malefičnom polju, pa još u Škorpiji koja u prirodnom horoskopu vlada osmim poljem.

Mihael Šumaher je imao kobnu nesreću na skijanju 29. decembra 2013.

Toga dana tranzitni Mars bio je u Vagi i u egzaktnom kvadratu sa Mesecom u Raku aktivirajući natalnu kardinalnu (T – kvadrat) konfiguraciju u koju su uključeni Saturn u Ovnu i Sunce u Jarcu. Setimo se da je Mars dispozitor lošeg natalnog Saturna u Ovnu.

Tranzitni Pluton bio je skoro u egzaktnoj konjunkciji sa natalnim Suncem u Jarcu, aktivirajući takođe ovu natalnu kardinalnu konfiguraciju. U tom periodu na nebu je bio i tranzitni kvadrat između Marsa u Vagi i Plutona u Jarcu. Setimo se da se u natalnoj karti Mars nalazi u Škorpiji, dakle plutonovska energija Marsa, koja se ponovila u tranzitima.

Tranzitna Venera (vladar njegovog podznaka) bila je u znaku Jarca. Ona je nekoliko dana pre 29. decembra 2013. krenula retrogradno i to sa 28 stepena (!) na kojem se nalazi njegov natalni Merkur. Na dan nesreće tranzitna Venera kao vladar podznaka bila je na 27.56 Jarca i u konjunkciji sa natalnim Merkurom. Dispozitor je loš Saturn u Ovnu u dvanaestoj kući.

Merkur u Jarcu može doneti probleme u kretanju (Merkur – kretanje, Jarac – kamen, stena), posebno kada je njegov dispozitor Saturn loš kao i u ovom horoskopu.

Trenutno se tranzitni Saturn nalazi u znaku Jarca, dakle u kardinalnom znaku, koji će u narednih godinu i po dana opet aktivirati natalnu T – kvadrat konfiguraciju.

 

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top