Mars u Vagi

Mars u Vagi

Ja prelazi u Ti. Ja ne mogu biti Ja, ako ne postojiš i Ti. Moje Ja je veliko, ako je veliko i tvoje Ti.

Mars u Vagi se prilagođava potrebama drugih ljudi, jer Vaga razmatra želje drugih. Ovo za njega predstavlja frustraciju.

Mars je planeta koja zadovoljava želje Ja i kada se nalazi u Vagi oseća se kao da je izgnan na neko mesto na kojem ne treba da bude. Pita se: „Šta ja radim ovde?!

Kao da na sebi ima pogrešnu garderobu koja nikako ne ide uz njegovu divlju prirodu. Zbog toga on mora pronaći neki drugi način da bi dobio ono što mu treba. Umesto samo da uzme ono što poželi, jer je on snažnan i siguran, sada je potrebno da izabere drugi način. Na primer, taktičnost, lepu reč, gest koji će izmamti osmeh na drugoj osobi. Sa druge strane, odlučnost i hrabrost kao način delovanja, zamenjuje objektivnim i logičnim procenjivanjem situacije, procenjujući pažljivo svaku mogućnost.

Mars predstavlja mušku energiju, ali znakom Vage vlada Venera, a to je prefinjena i ženska lepota, kao i društvene i socijalne veštine. Ovo je potpuno suprotno od prirode Marsa. Zato se opet pita: „Pa, šta ja radim ovde?!“

Umesto mača sa kojim se rodio u ruci nosi violinu. Zamenio je sportski časopis za modni časopis. Umesto da se dokazuje na bojnom polju na kojem se sudaraju vojske, Mars u Vagi peva i svira okupljajući publiku kao što su činili Elvis Prisli ili Džon Lenon, koji obojica imaju ovaj položaj.

Njegova misija je da sačuva oplemenjujuću snagu lepote i postigne svoj najbolji estetski izgled, jer tek onda može da bude ponosan i siguran u sebe. Lepota je za njega neprevaziđena inspiracija u kojoj će goreti do strasti.

Od Marsa u Vagi ćete čuti da je uvek voleo lepe stvari, kao što su telesna lepota, duhovna lepota, umetnička dela, muzika ili lepota pokreta i kretanja. Današnja želja da se što duže izgleda lepo pomera granice estetske hirurgije u čemu velikog udela ima i Mars u Vagi.

Mars u Vagi

Impuls za akcijom, promenom i željom da se stvori život naizgled deluje mirno, ali samo do onog momenta dok se situacija mentalno ne odmeri. Da li ste danas opet odložili neku akciju? Verovatno još uvek niste dovoljno odmerli jednu i drugu stranu. Pokušavate svaku akciju da dovedete do sklada u kojoj ni jedna ni druga strana ne bi trebalo da bude oštećene, pa se zbog toga osećate i frustrirano, jer izdajete neki deo sebe. Zbog toga i čitav život može proći u dilemi.

Ideje su uvek prisutne, od izlaska do zalaska Sunca, ali se pitate: „Kako ideju da pretvorim u akciju i da činim, a ne samo da razmišljam i mislim?Čovek se može  razboleti od razmišljanja i ideja ne čineći ništa.“

U Marsu je mnogo energije, a kada je u Vagi govorimo o mentalnoj energiji i ako ne dobija željene odgovore biće sklon da provocira druge. On traži lidersko mesto u umetnosti, muzici, modi, dizajnu, politici i poslovnim aktivnostima. Možda ste očekivali nekog alfa mužjaka što je negde san svih muškaraca, ali sa Marsom u Vagi dobili ste prefinjenog muškarca, džentlmena, a neko će reći i „ženskaroša“.

On neće „vitlati“ osobinama alfa mužjaka već parfemima i elegantnom garderobom. On ne ostavlja ostavlja utisak samouverenosti što je jedna od karakteristika alfa mužjaka, jer nije siguran u sebe i nema onaj muževan i dubok glas, koji dolazi iz stomaka. On je slatkorečiv mužjak, koji ispušta umirujuće tonove.

Mars u Vagi sebe dovodi na položaj posrednika i nekog ko će arbitrirati između dve zaraćene i suprotstavljene strane. Zbog toga, postaje borac za ljudske odnose. On je talentovan da osvaja koristeći osmeh, ljubaznost i lep spoljašnji izgled. Njegova misija je da osvaja ljude i da ih dovede u svoj svet, jer su mu ljudi potrebni, druge osobe, kao i partner  što ga čini snažnijim i samopouzdanijim.

Prva lekcija koju je naučio glasi „Dobiti drugu osobu za sebe“.

Putevi oko njega predstavljaju kompromisnu staze koje će mu poslužuti u mnogobrojnim situacijama. Međutim, za Marsa ovaj položaj može biti frustrirajući, jer u njegovoj prirodi nije da razmišlja o svim opcijama i gledištima. Šta Mars ima da razmišlja?! Kako bi bilo dobro kada bi mogao sve da zadovolji, ali nije moguće zadovoljiti sve i kada ovo shvati postaje besan i agresivan.

Možda ovde možemo da govorimo i o nekakvom agresivnom miru ili o težnji ka miru po svaku cenu, što naravno stvara napetost i tenziju. Nekad i osmeh može biti ubica, a neki poklon „bomba“ koji je u stanju da razori život. Nekad je ogrlica omča oko vrata, a kravata oduzima dah. Ponekad cvet krije neprimetan otrovni trn, a od mirisa primamljujućeg cveta može da zaboli glava. Mars u Vagi može biti i nasilno šarmantan, ljubazan da bi umirio bes, prijateljski da bi ostvario svoje želje, lep da bi kompenzovao frustriranost i zabavan da bi pridobio druge.

Mars u Vagi

Može da pobesni ako odbijate saradnju. Ljut je ako zapevate, a nemate sluha. Besan je ako proceni da se niste sa ukusom obukli. Kritikovaće ako niste ljubazni prema njegovim prijateljima. Može da pobesni ako odbijete njegov poklon. Juče je sakrio ljutnju iza latica orhideje, danas se izduvao na koncertu, a sutra će nestrpljenje pokušati da prikrije osmehom.

Vaga je znak ravnoteže, a Mars vlada agresijom. Ovo je slično kao kada su dve suprotstavljene strane prisiljene zajedno da žive. Ide se ka spajanju i ujedinjenu, ali po svaku cenu. Zbog toga, Mars u Vagi predstavlja izazove u partnerskim odnosima, kao i sa drugim ljudima.

Ako želite da izbegnete sukobe sa partnerom i neprijateljstva sa drugim ljudima dok je Mars u Vagi, razmislite šta je to što ste doneli sa sobom u vaš odnos? Šta sardži ovaj vaš kofer? Koje su pozitivne vrednosti druge strane? Šta je to kod druge strane što može da vas razbesni i isprovocira?

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top