Kako da ostvarimo promene u životu uz pomoć Marsa

Kako da ostvarimo promene u životu uz pomoć MarsaPostoje dve planete koje ukazuju na promene – Mars i Uran. Ove dve planete imaju ulogu da „rade“ u periodima kada je prisutna želja za promenama. Mars za razliku od Urana mnogo više deluje na individulanom nivou, ali to ne znači da treba zapostaviti  Urana kada govorimo o individulanim promenama, posebno kada je u aspektima sa ličnim planetama. Sličnost između Marsa i Urana je u tome što se pod uticajem obe planete oseća uzbuđenje i napetost, koje najčešće prethode nekoj promeni. Obe planete su brze, hitre, nestrpljive, ruše mostove iza sebe, ne vole status quo i imaju ulogu da eksperimentišu. Međutim, kada dolazi do promena ili kada želimo nešto da menjamo, često zaboravljamo na Marsa, tako da ćemo se kroz tekst baviti sa ovom planetom.

Mars je pionir, inicijator promena i novog. On je predvodnik i uvek je spreman prvi da proba i iskusi nešto novo. Ova planeta je borac za promene i njegova incijativa je najjača kada je potrebno delovanje i kretanje, a bez toga nema promena. Mars je najhrabriji da poruši nešto staro, pa onda da izgradi novo. Za svaku promenu je potrebno delovanje, akcija, inicijativa, hrabrost i želja za novim iskustvima, a sve ovo je u prirodi Marsa.film Guardians 2017 streaming

Mars je najlakši za promene kada se nalazi u kardinalnim (Ovan, Rak, Vaga i Jarac) i promenljivim (Blizanci, Devica, Strelac i Ribe) znakovima, dok je teži za promene kada je u fiksnim znkovima (Bik, Škorpija, Lav i Vodolija). Mars u fiksnim znakovima ne prihvata lako i brzo promene, jer u ovim znakovima više teži status quo, zato što se plaši da ne izgubi i ono što trenutno ima u rukama. Zbog toga je proces aktiviranja i prihvatanja promene sa Marsom u ovim znakovima sporiji i dugotrajniji.

Sa Marsom u prvoj kući najbolje je da imate neki jak izazov ispred sebe. Naravno, promena je za svakog čoveka neka vrsta izazova. Međutim, kada je Mars u prvoj kući, potrebno je da postoji nešto ili neko ko će vas izazivati, jer sve ono što je u njegovoj prirodi tek tada dolazi do izražaja. Motivacija ze promenama najčešće ide iz želje da dokažete da ste sposobni za samostalnost i da zaslužujete najbolje. Na primer, ako vas neko ograničava u porodici, guši u vezi, ako očekuju da im se klanjate na poslu ili uvek idete šefu po doručak, onda su ovo situacije kada možete biti motivisani da učinite promenu. Zamislite da mesecima idete na posao, a ne vidite na tom poslu mogućnost za lično napredovanje i dokazivanje, možete postati nezadovoljni i onda Mars u prvoj kući vreba šansu za promenom. U prvoj kući težimo da izrazimo sopstvenu ličnost i sa Marsom u ovoj kući važna je samostalnost, pa svaka promena koja utiče na osamostaljivanje ličnosti je i dobrodošla.

Mars u drugoj kući je spreman da eksperimentiše i menja onda kada se pokrenu pitanja ličnih i materijalnih vrednosti. Ovde je čovek uvek motivisan na promenu kada se priseti koliko mu je važna finansijska nezavisnost. Mars u drugoj kući ne voli od nikog materijalno da zavisi i svaka okolnost koja nudi veću materijalnu i finansijsku nezavisnost, ovde je i velika motivacija za promenama. Kada je osoba materijalno zavisna od partnera ili porodice, sigurno je da će biti spreman da učini promenu kako bi se oslobodio ovakve zavisnosti, jer ovde postoji samo jedno: „Moram da se aktiviram i okrenem novi list da bih imao svoj novac u džepu.“

Kada je Mars u trećoj kući onda je aktivnost u spoljašnjem svetu, pa i motivacija za promenama dolazi iz spoljašnjeg sveta. Dolazi se do nekih informacija na internetu, koje mogu osobu motivisati da pokrene i učini nešto novo. Možete pročitati neku knjigu, a onda kada je zaklopite i reći: „Sad znam šta hoću! Vreme je za promene.“ Motivacija i želja za promenama uzrokuju upisivanje i pohađanje škola, kurseva i seminara, jer osoba može upisati školu ili kurs što će biti prekretnica u njenom životu. Čovek ima hrabre odluke i ideje da menja nešto u svom životu. Ovde kontakti i poznanstva mogu podsticati promene, jer možete upozanti neku osobu, koja će vas na neki način podstaknuti da učinite promenu. Takođe, obratite pažnju na savete koje dobijate, kao i na vaše prepiske, jer se u njima nalazi nešto korisno što će vas aktivirati i pokrenuti.

Kako da ostvarimo promene u životu uz pomoć Marsa

Sa Marsom u četvrtoj kući želja i motivacija za promenama, najizraženija je kada se susrećete sa pitanjima koja su povezana sa porodicom, roditeljima, stanovanjem i privatnim okruženjem. Samostalnost i nezavisnost u odnosu na roditelje, odvajanje od roditelja i želja da se oslanjate samo na sopstvenu snagu, dobar je podsticaj za promenama kada je Mars u ovoj kući. Čovek sa Marsom u četvrtoj kući ne voli bilo kakvo sputavanje i ograničavanje u bližem okruženju, pa ako živi sa roditeljima, onda je motivacija za promenama uvek prisutna kada se pojavi mogućnost za osamostaljivanjem. U svakom slučaju, čovek je ovde uvek motivisan promenama kada se radi o većoj samostalnosti u odnosu na bliže okruženje i on onda može videti promenu u preseljenju, kupovini nekretnine ili gradnji kuće. Sve što je povezano sa bližim okruženjem osobu motiviše na promene, na primer odluke da se promeni nešto kako bi osoba zaštitila porodicu, brinula se o deci i postala roditelj. U ovakvim okolnostima, osoba je najhrabrija i najinicijativnija da počne nešto novo.

Mars u petoj kući je borac za lične ambicije i zbog toga je najspremniji da iznenadi i okrene novi list kada se suoči sa pitanjima koja su povezana sa realizacijom ličnih ambicija. Motivacija je najveća ako su promene velike, odnosno ako je potrebno odbaciti nešto staro i prihvatiti novo, ali uz velike planove. Strast za pobedom, želja da se dostigne moć, uspeh i slava, stalno ga podstiču da menja, prihvata promene i eksperimentiše. Možda neće biti zainteresovan za promenu ako mu kažete: „Ovaj posao bi ti bio siguran“, ali ako mu kažete: „Na ovom poslu bi se istakao i mogao bi da pokažeš da si i najbolji“ onda će i njegova motivacija biti mnogo veća. Strast za životom i želja da se živi punim plućima, motivišu osobu na aktivnost i inicijativu, a što su i preduslovi za promene. Mars u petoj kući i ima poruku: „Menjam da bih živeo i da bi slavio ovaj život.“

Kada je Mars u šestoj kući osoba je usmerena prema poslu i radu i ovo su pitanja koja osobu mogu stalno motivisati na promene. Mars u šestoj kući ne može da ne radi i da sedi skrštenih ruku i uvek kada naiđe na mogućnost da napreduje kroz posao i rad, osoba će biti motivisana i da promeni nešto. To ne mora biti samo promena posla, nekada može biti i preseljenje iz grada u grad, koje je potrebno da bi osoba našla posao. Mars u šestoj kući teško podnosi autoritete na poslu i u svakodnevnom okruženju i zato je ovde zainteresovan za promenu, ako mu ona može doneti veću poslovnu samostalnost i nezavisnost. Osoba može da se suočava sa okolnostima kada je potrebno menjati nešto u svakodnevnom okruženju (ishrana, bliže okruženje, posao i sl.) zbog zdravlja, tako da je i briga o telu i zdravlju motivacija da se čovek pokrene, aktivira i promeni nešto.

Nekada na promene gledamo kao na izvor nesigurnosti i opasnosti i onda reagujemo strahom i otporom, ali na promene se gleda i kao na šansu, izazov i novu priliku. Otpor prema promeni je nekad vidljiv, ali nekad je i nevidljiv, pa se manifestuje kao površnost, sabotaža, kriticizam, ćutanje, skretanje teme i sl.

Beiser je rekao „Promena nastaje kada osoba postaje to što jeste, a ne kada pokušava da bude ono što nije.“

Kako da ostvarimo promene u životu uz pomoć Marsa

Sa Marsom u sedmoj kući možete biti najviše motivisani za promene kada su partnerski odnosi u pitanju. Na primer, čovek ne možete više biti u odnosu koji je vremenom postao jedno rivalstvo i neprijateljstvo. Može upoznali neku osobu koja će ga privući i zbog toga biti spreman da nešto promeni u svom životu. Partner takođe može biti snažan podsticaj na promene, jer čim aktivirate sedmu kuću, a to znači da imate vezi ili brak, onda je partner inspiracija i pokretač da iskušavate nešto novo. U nekim primerima, tamo gde je posao povezan sa društvenim i kulturnim aktivnostima, kao i sa javnošću ili publikom, čovek dobija snagu i hrabrost da nešto menja. Čovek traži rivala, nekog ko će mu se suprotstaviti, jer sve je ovo simbolika Marsa, pa tek onda postaje hrabar da eksperimentiše sa svojim životom.

Kada je Mars u osmoj kući, čovek je najspremniji na promene, onda kada se suočava sa ekstremnim i opasnim okolnostima. On može sebe dovesti u opasnost, a onda iz takve okolnosti, izvući neku pouku i nešto promeniti. Ovo mogu biti i okolnosti, koje su najčešće prisilne, na primer rat, jer je  čovek zbog ratnih okolnosti prinuđen nešto da promeni (na primer, mesto stanovanja i kompletan život). Motivacija je i u snažanim nagonima kako bi zaštitio sebe, kao i one za koje je emotivno i blisko vezan, pa je uvek spreman da uradi nešto drugačije i novo da bi pojačao bezbednost i zaštitu.  Mars u osmoj kući je ratnik, ali ovde se prvenstveno ratuje sa sopstevnim demonima i kada se čovek suoči sa svojim najjačim strahovima, kompleksima, kao i sa onim što je duboko potisnuo u sebe, onda postaje i hrabriji da napravi neku promenu u životu. Verovatno će biti prvo potrebno da se nešto razori, uništi i eliminiše da bi mogao da krene u nešto novo i da se menja. Slično kao kada porušite neki most, a onda na njegovo mesto izgradite novi, ali potrebno je prethodno razoriti postojeći. Mars u osmoj kući ima jak seskualni nagon (ako ne postoje neki teži aspekti) i jednog dana može upoznati osobu koja će ga snažno seksualno privući, a onda zbog toga može promeniti postojećeg partnera, posebno ako je srast u toj vezi prestala.

Mars u devetoj kući ima poruku: “Samo je sloboda preduslov za promenu.” Potrebno je pokidati sve lance koji vas ograničavaju i izboriti se za slobodu duha da bi mogli da menjate i bili u promeni. Prema tome, kada neka okolnost ograničava i zarobljava čoveka i kada on oseća da nema slobodu i da ga mnogo toga guši, onda je i najhrabriji da promeni nešto i da se aktivira. Njemu nije teško da menja države i gradove, da iz New Yorka krene za Tokio, željan novog iskustva, jer ovde čovek vidi  mogućnost za promenu u svakom mestu širom ove planete. Važno je da čovek ima ideale I da im bude veran, da se poveže sa nečim što je iznad svakodnevnog života, jer je tek tada i spreman da menja i eksperimentiše. On je tragalac za smislom života i nekom sopstvenom filosofijom i zbog toga prihvata promene, pa ako je potrebno i zbog toga da ide na kraj sveta. Možete pročitati neku filosofsku misao, koja će vas onda motivisati da bi promenili nešto ili otići na putovanje, pa dok budete sedeli na obali Sene, gledajući kako voda protiče i reći: “Sad znam šta treba da uradim i promenim.” Čovek želi da poboljša svoj život, bilo materijalno, duhovno ili kroz učenje i obrazovanje, pa želja, kao i borba, jer se Mars bori, predstavljaju motivaciju da prihvata promene i menja svoj život.

Sa Marsom u desetoj kući možete videti čoveka kojem je status i karijera motivacija da menja, jer tad najviše “grize” i pali svoju mašinu da bi se aktivirao i pokrenuo. Možda mu trenutni posao koji radi  nije garancija da napreduje, možda ga trenutni status ne zadovoljava zato što se ne oseća dominantno i sve su ovo okolnosti i situacije kada je najodlučniji nešto da promeni. Svaka nova situacija, koja daje odlične prilike da se čovek osamostali i bude nezavisan predstavlja i motivaciju za promenom. Čovek će prepoznati u nekom autoritetu snagu i hrabrost, što će ga pokrenuti i aktivirati da uradi nešto kako bi i on postao isto. Nekad je potrebno da imate rivala u nekom autoritetu ili u nekom ko je nadmoćniji od vas, ali ovakvo rivalstvo predstavlja inicijalnu kapsulu da bi promenili  nešto u svom životu. Potrebno je da prepoznate u sebi želju da se izdignete iznad drugih ljudi, postanete lider ili pionir, dakle da budete prvi u nečemu, jer tek onda postajete i najdolučniji da menjate nešto.

Kako da ostvarimo promene u životu uz pomoć Marsa

Kada je Mars u jedanaestoj kući čovek teži promenama društvenih vrednosti, tako što uzima aktivno učešće u njima. Kada čovek  vidi da je u stanje u druguštvu ograničavajuće i porobljavajuće, onda postaje najhrabriji da se bori za promene. Sve ono što može doneti bolje i naprednije prilike za čoveka i društvo, bilo da je u nauci, medicini, tehnici, komunikacijama, kao i u intelektualnim krugovima, pokreću čoveka da nešto menja. Možda vam je potreban neki prijatelj koji će vas motivisati i izazvati da promenite nešto. U svakom slučaju, kada je Mars u jedanaestoj kući, onda postoji veliki priliv ideja, koje čovek može da iskoristi za nešto novo. Čovek postaje najhrabriji da pokrene promene kada se nalazi u grupi ili u društvu istomišljenika i ljudi sa kojima deli slične ili iste stavove.

Mars u dvanaestoj kući voli da rizikuje radi istraživanja ili otkrivanja neke tajne i nečeg što je sakriveno. Ovakve okolnosti i situcije za njega su motivacija i da promeni nešto, jer onog trenutka kada nešto otkrije, upravo to što je otkrio je i motivacija da promeni nešto u svom životu. Prema tome, potrebno je da se hrabro upustite u avanture, pa i rizične okolnosti i da se suočavate sa nekim tajnama, jer onda možete i reći: “Ovo je trenutak za promenu!” Čovek može osećati želju za novim, ali tek kada se povuče i izoluje na neko vreme, dolazi i do odgovara na pitanje: “Koje su to promene koje treba da uradim?”  Mars u dvanaestoj kući ukazuje i na večan san da menja i menja, istražuje, opipava, jer u čoveku postoji borba da se postigne ideal. Imam prijatelja sa Marsom u dvanaestoj kući, koji je napravio veliku promenu u svom životu tako što se iz jednog velikog grada odselio na selo i pobegao iz gužve sa ciljem da pronađe svoju mirnu luku. Možete se probuditi jedno jutro i  prisećati sna koji ste sanjali i baš taj san, može vas pokrenuti da uradite nešto novo. Postoje okolnosti i situacije, koje zahtevaju da delujete iz pozadine i iza scene i kada se budete našli u takvim okolnostima, možda ćete bolje proceniti situaciju koja se odigrava pred vašim očima i baš u tom trenutku ćete biti najhrabriji da učinite promenu. Postoje i manje povoljne okolnosti, na primer kada čoveku neko raditi iza leđa, pa da bi zaštitio sebe, postaje odlučan i menja svoj život.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top