Kako da aktivirate svoju drugu kuću novca i materijalnih vrednosti

Kako da aktivirate svoju drugu kuću novca i materijalnih vrednostiDruga kuća u horoskopu pokazuje kakav odnos imamo prema materijalnim vrednostima i šta je to potrebno da bi bili materijalno produktivniji. Planete u ovoj kući opisuju energije koje možemo iskoristiti za pitanja na fizičkom planu. U drugoj kući tražimo položaj na kojem možemo biti najproduktivniji i pomoću kojeg najlakše možemo zadovoljiti svoje praktične potrebe.

Kada je Sunce u drugoj kući, čovek najneposrednije doživljava svoje „Ja“ u povezanosti sa materijom i vednostima, ali ovo morate razumeti, jer to ne znači da ćete obavezno i imati dobru materijalnu situaciju. Ovo prvenstveno znači da je samopouzdanje povezano sa materijom, jer je Sunce u drugoj kući: „Moćan sam i jak samo ako imam!“  Tek onda čovek može doživeti svoje „Ja“  i tada je vitalniji, jači, snažniji i moćniji. Međutim, ako je Sunce u drugoj kući i ako nema moć nad materijom, dakle ako postoje finansijski problemi, onda osoba ima problem sa samopouzdanjem, nesigurna je u sebe, neveruje u svoje  sposobnosti i ima problem da izgradi i autoritet. Na primer,  moguće je izgraditi autoritet, ako čovek ima stabilnu materijalnu situaciju, jer Sunce će u jednom trenutku reći: „Šta će mi život ako nemam autoritet?“

Kad se postigne neki položaj i status koji obezbeđuju moć, onda je moguće ispoljiti maksimalno svoju produktivnost i stvarati vrednosti. Važno je da se čovek ohrabri da bi bio spreman za velike planove, jer možemo reći da je za Sunce zabranjena skromnost. Naravno i da ne spominjem uz svaku planetu, mnogo toga zavisi od znaka u kojem se Sunce nalazi i njegovih aspekata. Sunce u drugoj kući je najponosnije kada može reći: „Ovo je moje i sve sam ovo stekao sopstvenim zalaganjem.“

Susretala sam se sa horoskopima gde je Sunce bilo u drugoj kući i u kojima je od horoskopa do horoskopa bilo „imam“ i „nemam“. Kada se ima, onda se uglavnom kupuju brendirane i skupe stvari, jer je sa ovim položajem prisutna potreba da se privuče i skrene pažnja na materijalne vrednosti koje čovek poseduje. Zbog toga, neko sa Suncem u drugoj kući poseduje najskuplji automobil, brendiranu garderobu, veliku nekretninu, ali neko se vremenom i  „gasi“, onda kad ne može svoj ego i moć da izrazi kroz materiju.

Mesec u drugoj kući ukazuje na povezanost materijalnih vrednosti i emotivnog  sklopa ličnosti, jer će čovek reći: „Imam unutrašnji mir, ako imam i materijalnu sigurnost“ ili „Moja emotivna bezbednost i stabilnost zavise od onoga što imam i posedujem.“

Nekad se Mesec u ovoj kući manifestuje kroz promenljivost, a nekad stavlja akcenat na nagone za posedovanjem. Na primer, čovek može pokazati sposobnost da stvara novac, ako radi neki posao u kojem je potrebno pokazati  emocije, maštu, kao i brižne i zaštitničke nagone. Nekada će imati najveći stepen motivacije da bude materijalno produktivan, onda kada preuzima roditeljsku ulogu. Tad je vođen osećanjima i brižnim nagonom, pa treba da zaradi, jer je potrebno obezbediti decu, kao i porodicu. Jako je važno, kakvo je bilo porodično okruženje u detinjstvu, jer okolnosti iz tog perioda imaju uticaj na osobu i njen odnos prema materijalnim vrednostima. Imam prijateljicu sa Mesecom u drugoj kući, roditelji su joj se razboleli i ostarili i bilo je potrebno preuzeti  brigu o njima. Nije bilo više razmišljanja „šta?“ i „kako?“, jer se u toj  okolnosti aktivirao brižan i zaštitnički nagon i ona je počela da zarađuje.

Čovek se i emotivno veže za svoje lične stvari i za ono što poseduje i teško se odvaja od njih. Na primer, teže se prihvataju promene, ako je potrebno promeniti automobil, nekretninu (mesto stanovanja), pa i ćup koji je jednom doneo iz Istanbula. Dakle, sa Mesecom u drugoj kući prisutno je emotivno vezivanje za ono što ima, a sve ono što ima i poseduje ustvari utiče na njegovu emotivnu stabilnost. Kroz novac i materijalne vrednosti traži se emocionalno ispunjenje, kao i osećaj utehe i ovde (materija) čovek ima osećaj pripadanja, a onda i stabilniju sliku o sebi.

Kada je Merkur u drugoj kući postoji mentalna povezanost sa pitanjima koja se odnose na materijalne vrednosti i ličnu svojinu. Tu stalno neke ideje kako da zaradi novac, konstantno razmišljanje o poslu i parama da bi se ispoljila najvažnija funkcija Merkura, a to je pronaći rešenja i odgovore. Čovek najbolje razume sve ono što je praktično, materijalno i što ima vrednost, pa još ako uči nešto što je povezano za novac i finansije, onda je i u stanju da postigne materijalnu produktivnost.

Merkur je promenljiv i u nekim horoskopima manifestuje se kroz promenljivost, dok u nekim horoskopima ukazuje na informisanost, ideje, savete i kontakte sa ljudima. Sve ovo ima uticaj na novac, posao i produktivnost. Možda je potrebno da budete uvek informisani i da održavate svakodnevno kontakte sa mnogo ljudi, jer su tu ideje, koje pomažu vašoj produktivnosti. Tek onda kada se pokrenete, bilo metalno ili fizički, možete imati i kvalitetniju produktivnost. Možda je vaša produktivnost povezana i sa pisanjem, savetovanjem ili prenošenjem znanja. Sigurno je da ste produktivniji kada postavite sebe na „točkove“, nego kada sedite u mestu. Postoje i primeri kada je potrebno da čovek ulaže u svoje znanje, jer se sa Merkurom u drugoj kući ideja, znanje, savet i informacija mogu unovčiti. Ništa vam se ne dešava? Nije dobro? Pomerite se! Pokrenite se! Idite na internet, društvene mreže, krećite se ulicama, komunicirajte, beležite i pamtite, vozite se automobilom, putujte, jer na svakom ovom mestu možete doći do važnih informacija i ideja za novac i posao. Otvorite uši, prihvatajte što više kontakata i poznanstava, ne odvajajte se od telefona, kompjutera, pa i TV – a, jer se tu za vas nalaze informacije, koje će  biti od koristi za novac i materijalne vrednosti.

Kada je Venera u drugoj kući, onda čovek najprirodnije izražava svoja osećanja i ljubavnu energiju u oblasti materije, a onda može biti i materijalno najproduktivniji kada je zaljubljen i voljen. Nagon za zadovoljstvom najlakše se ispoljava kada je u dodiru (fizičkom dodiru) sa materijalnim vrednostima i nekretninama. Motivaciju i sposobnost materijalne produktivnosti može pronaći uz pomoć partnera ili prijatelja, kao i kroz neku društvenu aktivnost i delovanje.  Čovek ceni materijalne vrednosti, luksuz i lepe stvari i uživa u svemu ovome. Potrebno je da ima sklad, mir i harmoniju oko sebe ili da bude povezan sa lepim okruženjem, estetikom i umetnošću da bi bio produktivniji. Radost i dobro raspoloženje jačaju produktivnost, kao i dodir sa zemljom, prirodom, biljkama i planetom Zemljom.

Međutim, Venera u drugoj kući nekad ukazuje i na lenjost i usporenost. Novac se troši na lepe stvari i na sve ono u čemu osoba uživa i pronalazi zadovoljstvo. Čovek sa Venerom u drugoj kući, ako ostatak horoskopa ne pokazuje suprotno, želi da uživa u svemu što radi, a onda su produktivnost i motivacija povezani sa  takvim mestima. Lepo radno okruženje, udobnost i ugodnost, muzika, boje, mirisi, opuštenost, sitost – sve su to potrebni uslovi da bi čovek bio materijalno produktivniji. Okolnosti i mesta gde se ne traži brzina, već je dozvoljeno biti usporen, zato što brzina umanjuje zadovoljstvo koje imaju u takvim trenucima. Ovde je jaka potreba za bliskošću i sigurnošću kada su materijalne vrednosti u pitanju i ovo je oblast iskustva u kojem osoba može razviti osećaj bliskosti sa materijalnim vrednostima.

Kako da aktivirate svoju drugu kuću novca i materijalnih vrednosti

Kada se Marsu u drugoj kući ukaže prilika da hrabro i brzo zgrabi svoj plen, a u ovom slučaju to je plen koji ima materijalnu vrednost, budite sigurni da će on to brzo uraditi. Međutim, Mars u ovoj kući ima i onu drugu stranu, a to je da potroši i prokocka novac. Negde na nesvesnom nivou postoji potreba da se bude agresivan prema materiji i novcu, a agresija često vodi ka razaranju stečenog.

Sa Marsom u drugoj kući, produktivnost se najlakše ispoljava u situacijama kada se traži hrabrost. Mogu postojati i iritirajuće okolnosti, ali one vas mogu   podstaknuti na produktivnost. Nekad je potrebna situacija koja će vas razbesneti, naljutiti i držati u uzbuđenju i neizvesnosti, ali se istovremeno  pojačava sposobnost da zgrabite neki dobar posao ili bilo šta od materijalnih vrednosti. Ovde kao da mir postaje neprijatelj materiji, jer tek kad vas neko izazove, pa probudi borbeni i takmičarski impuls, onda se i povećava vaša sposobnost. U okolnostima u kojima je potrebno pokazati snagu, energiju i biti stalno u akciji i inicijativi, tamo se nalazi i vaša produktivnost. Mars u drugoj kući može brzo zaraditi novac, ali isto tako je sposoban i brzo da ga potroši, jer novac ovde predstavlja izazov, uzbuđenje i kocku. Nekad je potrebno prihvatiti rizik, pa rizikovati, jer tek kada čovek osetite tenziju i uzbuđenje, može i lakše izraziti produktivnost. Zbog toga, postoje primeri sa Marsom u drugoj kući gde osoba radi neki posao koji je uzbudljiv, esktreman, opasan ili poslove koji zahtevaju hrabrost, rizik i odlučnost. U idealnim slučajevima, aktivnosti u ovim podrčjima života daju čoveku energiju i podstiču energiju da stalno obnavlja motivaciju za životom. Možda zavisite od nekog i nemate samostalnost, a u tom slučaju ste se ukopali sa Marsom u drugoj kući. Materijalna nezavisnost i finansijska samostalnost je jako važna i potrebna, a onda neka okolnost koja će od vas zahtevati osamostaljivanje, može biti podsticajna. Jako je važno da čovek sam sebi i nezavisno od drugih može da ugađa i da materijalno ne zavisi od drugih.

Jupiter u drugoj kući je kao mač sa dve oštrice. Ova planeta ovde može imati povoljan uticaj na materijalne vrednosti, međutim Jupiter često o ovim pitanjima razmišlja: lako ćemo, biće bolje, pomoći će mi neko, desiće se nešto dobro, samo opušteno i sl. Čovek najdirektnije doživljava poverenje, nadu i veru u budućnosti na polju materijalnih vrednosti, jer ovde najlakše razvija optimističnu svest o svojoj sposobnosti za vlastitim materijalnim poboljšanjem. Međutim, zbog sklonosti ka preterivanju i opuštanju, nije retkost da Jupiter u drugoj kući ne utiče povoljno na materijlanu sigurnost. Na primer, čovek koji ima Jupitera u drugoj kući dolazi do većih para, ali i ostaje bez njih. To je bio slučaj sa jednim mojim poznanikom, koji ima Jupitera u ovoj kući u znaku Vage i to je onda veoma opušteno. Veliki su apetiti za laganim životom, lepim i vrednim stvarima, putovanjima, izlascima, prijateljima i partnerima i novac se istopio.

U nekim slučajevima Jupiter u drugoj kući ukazuje i na lenjost, jer osoba očekuje da joj padne nešto sa neba i da na taj način dođe do novca. Međutim, potrebno je verovati u materijalni život i bogatstvo i nikako se ne sme negirati važnost materijalnih vrednosti koje utiču na razvoj i rast čoveka, ali čovek mora istovremeno i da se aktivira. Podsećam vas da su u Ovan i Strelac u prirodnom horoskopu u povoljnom aspektu, gde Strelac veruje u budućnost i ispunjen je entuzijazmom i optmizmom, a Ovan pokreće i postiče na akciju i inicijativu. Ako neko nema rešenu materijalnu sigurnost, a ima Jupitera u drugoj kući i ako ostatak horoskopa ukazuje na odbijanje zrelosti, ozbiljnosti i discipline, onda ni  Jupiter neće povoljno uticati na materijalnu sigurnost, a čovek će i dalje pokušavati na lakše načine da reši svoju materijalnu situaciju ili uz pomoć i podršku drugih. Možda su samo veliki planovi, kao i povezivanje sa nekim velikim idejama ono što ovaj Jupiter traži da bi povećao sposobnost materijalne produktivnosti. Nekad je potrebno otići sa jednog kraja sveta na drugi kraj sveta, iseliti se i osloboditi svih okova i ograničenja prošlosti.

Kad je Saturn u drugoj kući često se spominje nemaština i siromaštvo, a ovo  često i ne bude tačno. Sigurno je da kod čoveka postoji nesvestan strah od siromaštva i nemaštine, ali ovakav strah može biti i motivacija da se čuva i štedi ono što se zaradi. Čovek ima vrlo ozbiljan, disciplinovan i odgovoran odnos prema materijalnim vrednostima i uvek planira unapred. Ovde je potrebno planirati i zbog toga nije retkost da Saturna u drugoj kući imaju osobe koje su materijalno obezbeđene i bogate. Saturn najbolje razume materiju, on je praktičan, razuman, realan i štedljiv (čak i škrt), a sve ovo je potrebno za materijalnu sigurnost. Treba obratiti pažnju, jer tek kad vas neka teža okolnost pritisne i pritera uz zid, onda se i motivacija, kao i produktivnost pojačava, jer se tad pojavljuju inat i tvrdoglavost.

Zbog toga, čovek sa Saturnom u drugoj kući može biti najproduktivniji onda kada je potrebno pokazati izdržljivost, napor, sposobnost za težak rad, kao i u onim trenucima kada oseća da mu se tlo narušava pod nogama. Radi i odgovornost, kao i prihvatanje napora utiču na materijalnu produktivnost. Možda će baš otkaz da vas odvede na pravi i stabilniji put ili neki posao u kojem nema radnog vremena, jer se radi petnaest sati.

Naravno, mnogo toga će zavisiti od znaka u kojem se planeta u drugoj kući nalazi, kao i od njenih aspekata. Ako nemate planete u drugoj kući, pogledajte koja planeta vlada vašom drugom kućom i povežite sa ovim tekstom, ali podvlačim, važno je u kojem se znaku nalazi vladar druge kuće i njegovi aspekti.

Spomenuću kratko i tri poslednje planete: Uran, Neptun i Pluton.

Kada je Uran u drugoj kući, onda je čovek najproduktivniji kada može ispoljiti originalnost, genijalnost, misaonost i uzbuđenje, jer se tek tad Uran izražava slobodno i istraživački. Možda će neke promene u društvu, kao i globalne promene u svetu, imati uticaj na čovekove materijalne vrednosti.

Neptun u drugoj kući ukazuje da čovek može najlakše izraziti sebe ako upotrebi  sopstvenu mističnost, maštovitost i nadahnutost. Motivacija se ne sme tražiti u rutinskim i dosadnim poslovima.

Sa Plutonom u drugoj kući čovek može imati dubok i temeljan odnos prema materijalnim vrednostima, a otvoreno suočavanje sa ovim područjem može i povećati materijalnu produktivnost.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top