Intenzitet astroloških aspekata

Astrologija ne govori nužno o događaju koji mora da se desi, već kroz simbolički jezik ukazuje na predispozicije iz date simbolike. Ova simbolika se uvek može pomerati do određenih granica datog aspekta.
Kada posmatrate aspekte uvek razmatrajte i pozitivna i negativna značenja, upravo zbog toga što se simbolika može pomerati od one negativne premeštajući se ka pozitivnom ispoljavanju. Naravno da je zbog toga, potrebno prisustvo svesti o negativnim ispoljavanjima kako bi mogli da prepoznamo ovakve situacije.
Postoji nešto što je baš važno kod aspekata, pogotovo onih neharmoničnih, a to je intenzitet aspekata.
Na primer, ako postoji Sunce kvadrat Saturn, gledajte da se simbolika ovog aspekta može pomerati do određene granice. To znači da postoje verijacije u načinu na koji se ovaj aspekt može ispoljiti kod različitih osoba. Tako se njegovo dejstvo može se osetiti u različitim intenzitetima i oblicima, zavisno od celokupnog natalnog horoskopa i drugih aspekata. Ovo se često zaboravlja.
Pokušaću da vam objasnim ovo najjednostavnije.
Ovaj aspekt, može da se ispolji kroz blag intenzitet, a to znači da možete osetiti unutrašnje tenzije ličnih ciljeva (Sunce) i spoljašnjih ograničenja (Saturn), ali možete pronaći načine da ih balansirate. Na primer, možete biti odgovorni i disciplinovani u postizanju svojih ciljeva, ali bez prevelikog unutrašnjeg konflikta. Ovaj blagi intenzitet možete zamisliti kao da stojite na proplanku neke prekrasne livade. Na nebu ima nekoliko oblaka koji se povremeno povlače, ali to ne narušava svetlost i toplinu sunčevih zraka. Iako postoje neka ograničanje, kao što je blagi vetar koji vas ipak podseća da budete pažljivi, vi se usredsređujete na svoje ciljeve i hodate sigurno ka svom odredištu.
Zatim, postoji srednji intenzitet, kada se suočavate sa izazovima u samopouzdanju i osećate unutrašnji pritisak ili strah od neuspeha. Ograničenja i odgovornosti su ovde teža nego u prvom slučaju, ali i dalje nastojite da preuzmete odgovornost i postignete ciljeve. Ovaj srednji intenzitet možete zamisliti kao da se nalazite na viskom stenovitom vrhu. Pogled u daljinu je zadivljujući, ali postoji i osećaj nelagodnosti jer morate pažljivo pratiti korake na neravnom terenu. Ponekad osećate blagi pritisak da izdržite izazove, ali vaša odlučnost za uspehom nadjačava prepreke.

Intenzitet astroloških aspekata

Onda imamo visok intenzitet ispoljavanja, kada se osećate veoma sputano i preplavljeni ste osećajem nesigurnosti i niskog samopouzdanja. Ovo bi bio visko unutrašnji konflikt, između potrebe za samopotvđivanjem i strahom od odbijanja i neuspeha. Zamislite da ste u šumi gde svetlost slabo prodire kroz krošnje drveća. Mrak i sumrak stvaraju osećaj nepoznatog i nelagodnog. U ovom trenutku osećate teret odgovornosti koji se kao velika senka nadvija nad vama. Borite se da pronađete svoj put, suočeni sa unutrašnjim demonima koji vas podsećaju na sve što može poći loše. Ipak, unutar vas i dalje tinja želja da prevaziđete prepreke i pronađete svoju svetlost.
I, na kraju, ekstremni intenzitet, gde možete iskusti duboku (ekstremnu) nesigurnost i osećaj bezbednosti. A, ograničenja i težnja ka kontroli i samozaštiti vrlo značajno ometaju ostvarivanje ličnih ciljeva. Zamislite da ste zaglavljeni u tami dubokog lavirnita. Putevi su izgubljeni, a osećaj izgubljenosti i očaja se širi. Težak osećaj neuspeha i strah od kritike obavija vas kao tamni oblak. Osećate se kao da ste zarobljeni, bez mogućnosti da se oslobodite ograničenja. Međutim, čak i u ovom mračnom lavirintu u vama još uvek postoji iskra koja čeka da bude pronađena.
Tako da se intenzitet i različite mogućnosti ovog aspekta, razlikuje od osobe do osobe, zavisno od drugih faktora u horoskopu i životnih okolnosti. Svaka osoba ima jedinstven natalni horoskop, koji se sastoji od svih planeta i aspekata u trenutku rođenja. Kombinacija ovih faktora određuje kako će se aspekt manifestovati kod određene osobe, a intenzitet aspekta zavisi od kombinacija različitih faktora u horoskopu.
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top