Hiron, izvorište najvećeg bola i ključ isceljenjaHiron je Ranjeni Iscelitelj i u mitologiji je predstavljen mitiskim stvorenjem kentaurom. Njegova isceliteljska moć jako je bila velika i on je bio odličan iscelitelj. Zamislite da imate omiljenog iscelitelja kod kojeg idete sa osmehom i velikim povrenjem! To je Hiron.

Bol je važan deo postojanja čoveka i on je često neizbežan, zato što nas potiče da se oslobodimo i rešimo onog što je nezdravo i štetno. On podstiče proces zaceljivanja, a lekcije i učenja Hirona proističu upravo od bola. Slično kao kada bi vam neko napunio najdublju ranu isceljujućom supstancom, koja bi onda postala vaša najveća snaga.

Hiron predstavlja istovremeno učenika i učitelja, smtrnost i božanstvo, čoveka i konja, tamu i svetlost, isceljujuću moć i ranjenu dušu, pad i uzdizanje. Odatle nam pokazuje kako da spojimo levo i desno ili gore i dole, odnosno kako da povežemo  naše praktične i svakodnevne poslove sa nekim uzvišenijim ciljevima.

Čovekova isceljujuća snaga zavisi od broja aspekata Hirona sa drugim planetama u njegovoj natalnoj karti. Kod isceljivanja je najvažnije umeti raditi sa energijama, a planete koje su u aspektu sa Hironom pomažu čoveku da nauči kako da stvara i koristi ove energije.

Svako od nas ima svoju ličnu sudbinu. Hiron je ključ koji otvara vrata kako bi izašli na put koji će nam dozvoliti traganje i koji će nas odvesti ka ispunjenju lične sudbine.

Hiron u aspektima sa Suncem utiče na razvojni put čoveka, a kakav će biti njegov razvoj zavisi od prirode aspekata. U neharmoničnim aspektima čovek se može osećati oslabljenim na putu svog ličnog razvoja sve dok ne pristupi isceljujućoj energiji. Pitanja koja pritiskaju čoveka: „Ko sam ja?“, „Na kojoj strani izlazi Sunce?“ ili „Gde se nalazi moje svetlo?“ Priroda aspekata pokazuje da li je taj put progresivan i napredan ili predstavlja stresno iskustvo.

Kako da priđemo bolnoj rani? Gde se nalazi naša najdublja rana? Odakle dolazi bol? Sve su ovo važna pitanja na koja je potrebno pronaći odgovor da bi mogli da se iscelimo, a odgovore nam daje Hiron.

Hiron u aspektu sa Mesecom razvija kod čoveka emocionalnu prirodu kako bi mogao na intuitivan način da razume isceljenje. Mesec ima zaštitnički i brižan nagon, pa ovo može biti majka koja ima sposobnost automatski da umiri svoje dete ili ruku čoveka koji automatski umiruje uznemirenu životinju. U neharmoničnim aspektima čovek može imati složen emocionalni život, ali i takva iskustva predstavljaju put ka emocionalnom isceljenju.

Hiron vlada Devicom i šestom kućom u prirodnom horoskopu, pa se zato postavlja pitanje: „Da li možemo svoj rad da učinimo svetim?“ Na primer, doktori koji imaju moć isceljivanja i koji koriste isceljujuće tehnike u radu sa pacijentima. Ljudi koji praktikuju neke alternativne tehnike. Učitelj koji blagosilja đake. Majka koja na kućnom pragu daje blagoslov detetu pri rastanku, itd. Verovatno su vam poznati izrazi: posvećen svom radu, posvećen prirodi, posvećen deci, posvećen bolesnicima, posvećen domovini i narodu, itd.

Hiron, izvorište najvećeg bola i ključ isceljenja

Kada je Hiron u aspektu sa Merkurom možda imate sposobnost da predosetite šta će neko reći, pa čak i da čitate misli. U harmoničnom aspektu čovek zna šta treba da kaže i kako da reaguje na ljude i spoljašnje okolnosti. Ovo je potencijal da se istovremeno bude precizan, jasan i intuitivan. U neharmoničnim aspektima prisutna je ekstremnost u stavovima, ali bez obzira na prirodu aspekata, često se može pronaći kod psihijatara, psihologa, stručnjaka za komunikacione veštine, pisaca, pa i osoba koje imaju okultne i spiritualne sposobnosti.

Mitologija Kentaura – iscelitelja, kombinacija čoveka i životinje, ukazuje na njegov zadatak da inicira one koji treba da služe ovoj planeti. Njegova potreba da se i sam razboli kako bi naučio isceliteljske veštine dolazi iz Device, dakle znaka kojim Hiron vlada.

Na primer, Hironovi kvadrati predstavljaju i mesta gde se nalaze karmički problemi iz prošlih života, posebno sa Mesecom, Marsom i Venerom. Hiron u neharmoničnom aspektu sa Venerom ukazuje na ljubavne veze sa partnerima sa kojima je osoba već doživljavala bolne okolnosti i traume u prošlim životima.

Aspekti Hirona i Venere opisuju veze koje donose duhovne dimenzije. Čovek je veoma privlačan i primamljiv, ali se često uhvati za tešku i stresnu ljubavnu vezu. Isceljenje kroz Veneru donosi najdublje razumevanje ljubavi, posebno u harmoničnim aspektima. Ljubavna veza postaje nešto kao oltar i mesto gde se pronalazi duboka unutrašnja duhovnost. Ovi aspekti omogućuju čoveku da kroz ljubavne veze isceli svoju unutrašnju psihu.

Hiron je vodič koji nam pomaže da izađemo van fizičkih dimenzija i predstavlja ključ koji otvara vrata nekim sasvim novim dimenzijama. On nam pomaže kako da izađemo iz ove iluzije u kojoj živimo i na koji način da povežemo naše telo sa nekim drugim sferama i dimenzijama.

Kada je Hiron u aspektu sa Marsom u čoveku se budi energija ratnika. Veoma mu je teško da sagleda sebe na objektivan način i ispoljava tešku tvrdoglavost. Čovek ima osećaj da mu je sve dostupno i da može sve uraditi, pa granice za njega nepostoje. Mars je agresivna upotreba energije, međutim iseljeljenje pomoću ove energije treba voditi do saosećajnosti, a onda štititi slabije i boriti se protiv nepravde svake vrste.

Hiron, izvorište najvećeg bola i ključ isceljenja

Naša najmističnija iskustva su povezana sa Hironom, jer ako Hiron vlada šestom kućom i Devicom onda nas on vodi na drugu stranu, a to je do mistične i duhovne dvanaeste kuće i znaka Ribe. Ljudska vrsta treba da nauči kako da koristi moć na pravi način, a Hiron predstavlja primer odricanja zarad većeg dobra ljudi. Prisetimo se da se Hiron dobrovoljno predao kako bi Prometej mogao osloboditi vatru iz Podzemnog sveta.

Aspekti Hirona i Jupitera oslobađaju čoveka da bi mogao shvatiti neke nove nivoe, a Jupiter je planeta koja nam omogućava visine, nebo i zvezde, odnosno prisutvo duha i drugih dimnzija. Neharmonični aspkti između Hirona i Jupitera govore o poteškoćama i problemima da se održe čvrste veze sa stvarnošću. Čovek ne funkcioniše dobro u „normalnim obrascima“ i na neki način se klacka između svakodnevnice i čarobnjaštva.

Kada je Hiron u aspektu sa Saturnom čovek može doživeti oslobađanje od fizičkih i zemaljskih formi, ali kao što je to sa Saturnom, uvek je potrebno uložiti naporan rad. U neharmoničnom aspektu može biti prisutno teško detinjstvo, kao i komplikovani odnosi sa roditeljima, a isceljujuća moć ide kroz figuru oca. Ovaj aspekt predstavlja put ka alhemijskoj mudrosti, dok neke osobe postaju aktivne i u humanitarnim aktivnostima.

Hiron uglavnom orbitira između Saturna i Urana i zbog toga on predstavlja most između prošlosti i budućnosti, kao i vezu između fizičkog i materijalnog sveta sa jedne strane i nekih novih dimenzija sa druge strane. Zato nam Hiron pomaže da obratimo pažnju i bolje se povežemo sa Uranom, Neptunom i Plutonom.

 

 

 

 

 

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top