Blizanci – igra prolećnog povetarcaSvaka žena stoji između te dvojice,
zaljubljena, ljubljena i čista –
jednom se u sto leta stope
i postanu bića ista.“
Tove Ditlevsen

Blizanci pripadaju grupi vazdušnih zodijačkih znakova, što je povezano sa izražavanjem, komunikacijom, percepcijom, idejama i mentalnim utiscima.

Sinteza muškog, promenljivog i vazdušnog u Blizancima, govori o promenljivim izborima u oblasti misaonog, komunikativnog i društvenog, kao i o zainteresovanosti prema više od jednog. Ovaj znak često povezuju sa „vratima života“, jer njihov hijeroglif predstvalja dva Hermesova stuba sa dve identične horizontalne linije na kojima je ispisana istorija sveta. Blizanci predstavljaju poslednju fazu prolećene sezone i najavljuju promenu godišnjeg doba.

To je znak živosti i razigranosti duha, snalažljivosti, razumnosti, misaonosti, inteligencije i racionalnosti, kojim vlada planeta Merkur.U prirodnom horoskopu vlada 3. kućom koja predstavlja: praktičan i racionalan um, logiku, intelekt, razmišljanje, ideje, školu, učenje i obrazovanje, promene, putovanja. Blizanci nas uvode u društvo i povezuju nas sa drugim ljudima kroz komunikaciju, informacije, ideje i učenje.

Njegov element vazduh – cirkulacija, kretanje, kao i pokretljivost, radoznalost i promenljivost, ne povezuju ga blisko sa kućom, tako da pripadnici ovog znaka, malo vremena provode u njoj.. Blizanci se snalaze u svetu i životu pomoću mišljenja, tako da logika, ideje i razum dolaze do izražaja u svim okolnostima. Ovaj znak je motivisan i privučen željom da putem intelekta prouči i sazna sve ono sa čime se susreće, a kroz razmišljanje koje je pokretno i nestalno on je često pronalazač novog.

Vazduh koji je pokretljiv i promenljiv daje Blizancima svestranost i živahnost, a što oni mogu izvrsno da koriste u poslu ili radu, ako se bave poslom koji zahteva komunikaciju, dobru informisanost i primenu ideja. Društvena zbivanja i spoljni svet bude njihovu pažnju i zainteresovanost, ali ih promenljivi vazduh često tera da skaču sa jednog interesovanja na drugo interesovanje. Međutim, njihova promenljivost i svestranost, omogućava im veliku prilagodljivost i prihvatanje novog kada je to potrebno. Unutrašnji svet može za njih ostati pasivan, jer se pažnja usmerava prema spoljašnjem svetu i neposrednoj okolini.

Merkur koji vlada znakom Blizanaca omogućava pripadnicima ovog znaka laku komunikaciju, koja je brza i bez teškoća, kao i potrebu da odmah iznesu svoja opažanja. Mentalna energija se izražava pisanjem, govorom, razmišljanjem ili drugim oblicima mentalnih veština.

Optimizam je ponekad sputan, jer je Jupiter u Blizancima u izgonu, usled promenljive znatiželje i preteranog razmišlja, mozganjem i brigom. Jupiter će reći Blizancima – „ja donosim dobrotu, radost i vedrinu“, a Blizanci će reći Jupiteru – „onda ćeš isto da upotrebiš kroz komunikaciju i učenje, ali ćeš ostaviti viši poredak za neko drugo vreme, jer ćeš se baviti samo logičnim i razumnim.“

Pripadnici ovog znaka imaju osećaj za lepo, urođeni šarm i druželjubivost, jer je Venera u triplicitetu u Blizancima. Promenljivi karakter ovog znaka moze biti uzrok sumnji, kolebljivosti i podložnosti uticajima okoline, ali ipak njihova snaga dolazi iz prilagodljivosti i pomirljivog karaktera. Blizanci su odlični govornici, lukavi, prijatni, raznovsrni, društveni, ali i veoma mudri, jer je Saturn u triplicitetu u ovom znaku.

Ako osetite dosadu i monotoniju ili želite da vas neko zabavlja, možete odmah pozvati nekog od pripadnika ovog znaka, jer sa mnogo znanja i duha i često u šaljivom tonu, Blizanci mogu da oduševe. U svojoj igri zavođenja koriste svoju duhovitost, komunikativnost i inteligenciju, tako da će vas obasuti sa gomilom reči ili lukavo će pripremati način da isceniraju susret.

Kada se iskreno za nekoga emotivno vežu, onda se stalno trude kako da na ovaj ili onaj način zadovolje drugoj strani, dok su prema deci popustljivi, prilagodljivi i tolerantni, insistirajući na njihovom intelektualnom razvoju.

Pripadnike ovog znaka možete naći kako među književnicima, novinarima, prevodiocima, trgovcima, posrednicima, savtenicima, voditeljima, kritičarima, komentatorima, konsultantima, turizmolozima, tako i u štamparstvu, izdavačkim delatnostima, komercijali, saobraćaju, bibliotekama, školama.

Poznati Blizanci: Rihard Vagner, Aleksandar Puškin, Garsija Lorka, Merlin Monro, Džon Kenedi, Klint Istvud, Pol Makartni, Naomi Kepembl, Zdravko Čolić, Andželina Džoli, Platon, Bokačo, Dante, Džek London, Sartr, Paskal, Henri Fonda.

 

 

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top