Tranziti na nebu od 6. do 12. jula 2020. god.

Tranziti na nebu od 6. do 12. jula 2020. god.Juli 2020. zauzima pravac za rešavanje starih problema. Ovo je mesec za sumiranje i identifikaciju novih dugoročnih strategija. Konačno napuštamo sezonu tri pomračenja i niza retrogradnih brzih planeta. Ali, zajednički fokus energije biće suočavanje Jarca i Raka sa aktivnostima Marsa u Ovnu. Zbog toga je vreme pred nama ozbiljno, napeto i impulsivno.

Već na početku meseca imamo dva važna događaja, pomračenje Meseca u znaku Jarca i retro povratak Saturna u znak Jarca. U Jarcu se ponovo formira stelijum sporih planeta: Jupiter, Saturn i Pluton.

Saturn je uvek susret sa stvarnošću, a retro Saturn u Jarcu je dvostruki susret sa stvarnošću. Podseća na dužnosti i isključuje iluzije. Vraćaju se stari problemi i bolna pitanja.

Pomračenje Meseca u Jarcu, sa retro Saturnom i Merkurom, kao i rastuća aktivnost Marsa u Ovnu, u prvom delu meseca jula, unosi faktor rizika. Mnogo toga neće biti podložno našoj kontroli. Vredno je suzdržavati se od važnih koraka.

Mars je započeo svoje kretanje kroz Ovna. Mars u Ovnu može dati brze rezultate, ako je plan dobro pripremljen i ako znate gde da usmerite energiju, tako da akcija bude konstruktivna. Poteškoća je u tome što se u situacijama ovog perioda, želja za pobedom, nadmetanjem, borbom ili želja da uzmete ono što želite pojačava, ali se isto tako pojačava agresivnost i militantnost da bi došli do toga.

Na globalnom nivou, napetosti i sukobi nastaviće sa jačanjem. Tenizije rastu.

U svim kontaktima – ličnim, profesionalnim i društevnim, važno je odmeriti svoje reči i postupke. Vreme je da prepoznamo greške iz prošlosti kako ih više ne bismo ponavljali.

Pomračenje Meseca u znaku Jarca, koje se dogodilo 5. jula, može izazvati krizu, koja podstiče promene u važnim oblastima života. Verovatno će biti potrebno postaviti nove zadatke, ali uzimajući u obzir potrebe porodice i vaš lični život. Za neke, potreba za promenom može uticati na životnu sredinu tako što ćete se baviti problemom nekretnina, selidbe ili iznajmljivanja. Za neke će biti od važnosti odnosi sa autoritetima, nadređenima, roditeljima, kao i briga o starijim članovima porodice.

Od 4. do 13. jula, R Merkur će biti u kvadratu sa Marsom u Ovnu.

Ovaj aspekt podstiče mentalnu aktivnost, ali i nervozu. Ljudi su nemirni, lako se uzbuđuju, ulaze u konflikte i postaju vrlo osetljivi na komentare i kritike. U komunikaciji vlada nestrpljivost i netolerancija. Reakcije su preuveličane i sa dozom sarkazma, pristrasnosti i agresivnosti.

Postoji rizik od uključivanja u svađe, sporove i sukobe kod kuće, kao i na poslu. Može doći do komplikacija u porodičnim odnosima, kao i sa porodičnim pitanjima.

Pokušajte da ne reagujete odmah na napade i ne donosite brze odluke. Postojaće tendencije da se donose zaključci i odluke bez prethodnog razmišljanja, što može dovesti do nepoželjnih situacija. Pokušajte da se fokusirate na neki mentalni rad.

Treba voditi računa da ne propustite neke važne detalje naročite sa dokumentacijom. Kontakti jesu bliski i aktivni, ali sa tendencijom tempirane bombe. Zbog R Merkura i nepovoljnog aspekta sa Marsom, može doći do problema na putovanjima, komplikacije sa dokumentima i papirologijom, gubitkom važnih papira. Ovo su i problemi sa informacijama koje dolaze iz elektronskih medija.

Budite oprezni u rukovanju sa oštrim predmetima, alatima, mašinama, eksplozivom i oružjem.

Merkur, 12. jula kreće direktno i kretanje će postati postepeno. Ali, dani blizu 12. jula, mogu biti teški za komunikaciju. Može doći do kašnjenja u prijemu informacija, pošte, robe, otkazivanja putovanja. Učinite planove što je moguće više fleksibilnijim u slučaju kašnjenja i drugih nepredviđenih okolnosti.