Tranziti na nebu od 3. do 10. avgusta

 

Tranziti na nebu od 3. do 10. avgusta

Imamo 3. avusta pun Mesec na 11 stepeni Vodolije. Ovaj pun Mesec je u kvadratu sa Uranom u Biku i zbog toga pojačava uticaj kvadrata između Sunca u Lavi i Urana u Biku.

Manifestacija ove konfiguracije može se pokazati kroz vrhunac u ličnim i društvenim procesima gde je već tokom jula dolazilo do sukoba. Potreba za slobodom dolazi u sukob sa trenutnim okolnostima, kao i sa partnerima ili nadređenima. Ako raskid sa partnerom nije deo vašeg plana, najbolje je da izbegavate sukobe.

Moguća su neprijatna iznenađenja, kao i konflikti, jer je pod uticajem ovog aspekta veoma teško doći do kompromisa. Inače, ceo avgust je period kada oni koji se nisu usudili da okončaju nezadovoljavajuće odnose, mogu dobiti hrabrost da ipak krenu novim putem. Dolazi do oslobađanja od većih opterećenja ili radnog odnosa koji je postao frustrirajući. Međutim, sada se sloboda plaća, što znači da će biti potrebno da se odreknete nečega ili da se pomirite. Podsećam vas da pun Mesec nije samo datum, već period ili proces.

Do 6. avgusta Sunce u Lavu je u kvadratu sa Uranom u Biku. Spoljašnji događaji menjaju iznenada planove, kurs i ciljeve. Na status i položaj mogu uticati političke i ekonomske okolnosti. Ovo je vreme preokreta, ali i stresa.  U odnosima se možete suočiti sa tvrdoglavošću i netolerancijom. Prekomerna želja za slobodom se suprotstavlja vašem trenutnom položaju. Možda su potrebne neke neobične aktivnosti, želja da doživite nešto novo ili da vas ponese nešto neočekivano. Mogući su neobični i iznenadni susreti. Tajne mogu biti otkrivene.

Ne opterećujte telo nepotrebnim stresom i ne dozvolite da se preterano uzbuđujete.

Do 12. avgusta Mars u Ovnu je u kvadratu sa Jupiterom u Jarcu. Ovaj tranzit podstiče preduzetništvo, želju za uspehom, pokazivanje i dokazivanje sebe. Čovek se okreće ka ambicioznim ciljevima, ali oni verovatno  nisu u potpunosti dostižni. Ovo je tendencija ka preteranom optimizmu, nesmotrenom ponašanju i tendencija da se problemi rešavaju silom. Postoji mogućnost pravnih teškoća, sukobi zbog preteranog ponosa, kao i nespremnost da se prihvate stavovi drugih ljudi. Precenjena očekivanja, precenjivanje mogućnosti i podcenjivanje rizika dovodi do pogrešnih odluka.

Važno je kontrolisati svoje impulse, a ako je posao vredan nastavka, budite strpljivi. Potrebno je delovati fleksibilno, sa dugoročnim planovima i biti spreman na kompromis.

Sukobi koji počnu u ovo vreme, mogu dovesti do komplikacija i problema u oktobru. Posebno je važno biti oprezan sa finansijskim transakcijama i ulaganjima kako ne bi došlo do gubitaka. Dakle, umerenost u svemu.

Mars u Ovnu ulazi u kvadrat sa Plutonom u Jarcu već 2. avgusta i ovaj aspekt će biti aktuelan do 19. avgusta.

Aspekt podstiče odlučnu akciju, ali pojačava agresiju i zloupotrebu moći. Ovo je verovatnoća za socijalne nemire i eskalaciju sukoba. Na ličnom nivou raste tendencija ka nepromišljenim postupcima i brzopletim odlukama. Potrebno je kontrolisati impulse kako ne bi delovali agresivno što će još više pojačati probleme.

Osećaj moći postaje intenzivniji i ne dovodi do ničega dobrog. Sukobi koji počnu u ovo vreme, takođe mogu dovesti do značajnijih komplikacija u oktobru.

Izbegavajte iskušenja da se bezobzirno nosite sa protivnicima. Ambicioznost i pritisak stvoriće nove neprijatelje. Ne uplićite se u svađe sa opasnim, agresivnim i sumnjivim ljudima. Izbegavajte područje kriminala i putujte na lokacije koje su manje opasne i rizične.

Sa pozitivne strane, ovaj aspekt omogućava da se postigne mnogo, ali postoji rizik da se opteretite više nego što možete da podnesete. Preterivanje u fizičkim aktivnostima može izazvati povrede i bolesti. Budite oprezni kada koristitite tehnologiju, eksplozivne naprave i eksperimente.