Tranziti na nebu od 21. do 28. juna – U fokusu pomračenja Sunca i letnjeg solsticija

 

Tranziti na nebu od 21. do 28. juna – U fokusu pomračenja Sunca i letnjeg solsticija

 

Dešavanja na nebu od 21. do 28. juna:

 1. juna – Pomračenje Sunca u znaku Raka
  22. juna – Neptun kreće retrogradno na 20 stepeni 57’ Riba
  25. juna – Venera kreće direktno na 5 stepeni 20’ Blizanaca
  28. juna – Mars ulazi u Ovna

  Pomračenje Sunca u znaku Raka

Ovo pomračenje se poklapa sa letnjim solsticijom. Pažnja je na privatnom, porodičnom i intimnom okruženju, kao i roditeljima, članovima porodice, nekretninama. Pojavljuju se stari porodični problemi i teme vezane za stanovanje. Kod nekih se postavljaju pitanja vezana za selidbu ili preseljenje, kućnih popravki, a za neke će se i uslovi zakupa promeniti.

Sve ove teme treba da isplivaju na površinu kako bi se došlo do novih rešenja koja će otvoriti nove izglede u narednih šest meseci. Sva ova pitanje zahtevaće ulaganje više vremena i napora, nego što je to bilo u prethodnom periodu.

Međutim, možda bi bilo dobro da se ne uključujete odmah u nove projekte i planove, posebno vezano za navedena pitanja, jer je Merkur trenutno retrogradan. U finansijskim pitanjima potrebna je disciplina, jer će tendencija za štednjom biti mnogo korisnija od želje za sticanjem, provodom ili nerazumnim kupovinama.

U fazi retrogradnog Merkura korisno je da se vratimo na neka pitanja (u simbolici Raka). Ne treba se oslanjati na nove ponude i poznanstva. Vredno je pogledati unazad, jer je pregled planova za budućnost u uslovima ograničene vidljivosti. Mnogi započeti poslovi i projekti mogu biti „zaglavljeni“.

Ako su postojala pitanja koja ste zanemarili, a tiču se privatnih i porodičnih tema, za vreme ove retro faze, mogu se vratiti. Odluke koje ste doneli pre ove faze, kao i zaključci, treba ponovo razmotriti i preispitati. Vreme je da stare probleme pogledamo iz nove perspektive.

Pomračenje u kardinalnoj tački (Rak) postavlja novi zamah političkim, društvenim, međunarodnim i ekonomskim procesima, kao što i utiče na političke lidere i raspoloženje javnosti. Zbog toga, u narednih šest meseci problemi dostižu tačku ozbiljnosti kada više nije moguće odložiti promene. Ovo pomračenje postavlja temelje za velike promene i postavlja potpuno novi pravac za rešavanje starih problema.

Podsećam vas da pomračenje nije datum, već proces. Na karti pomračenja imamo pet retrogradnih planeta. Ovo je vrsta energije koja „lebdi“, a za preispitivanje započetih poslova i projekata, za dubinsku analizu, za reviziju dosadašnjih ciljeva i planova, jer prestaju da odgovaraju trenutnim potrebama i mogućnostima.

Sva razočeranje u ovom trenutku su osmišljena tako da dovedu do razumevanja šta treba promeniti kako bi se približili željenim ciljevima. Za prvi stepen Raka, gde se odigrava pomračenje, kažu da je to tačka posle koje nema povratka na staro.

Činjenica je da se ovo pomračenje događa na pozadini novih ciklusa Pluton-Saturn i Jupiter-Pluton što ukazuje na velike i suštinske promene u strukturama moći, kao i u ekonomskoj i finansijskoj sferi. Pomračenje ubrzava i podstiče neizbežne promene .

 1. juna Venera kreće direktno u znaku Blizanaca, ali Merkur ostaje i dalje retrogradan. Zbog toga je bolje nove početke ili promene preneti u period nakon retrogradnog Merkura.
 2. juna Mars se seli u Ovna i to na duže vreme, sve do 6. januara 2021! Ovo će biti, kako na širem, tako i na individulanom nivou, vrlo dinamičan, aktivan i napet period. U ovom prolazu kroz Ovna, Mars učestvuje u aspektima karte Mesečevog pomračenja koje nas očekuje 5. jula, a u avgustu će napraviti napete aspekte prema Saturnu, Plutonu i Jupiteru.

Dalje, u njegovoj retro fazi i na izlazu iz retro faze, Mars će te aspekte ponoviti još dva puta – u septembru, okrobru i decembru.

Ovaj tranzit Marsa mogao bi pogoršati stare sukobe i konflikte, a mogu započeti i novi sukobi. Očigledno da nas čeka teška jesen u 2020.

Zamislite da se svi alarmi uključe, tako da će period Marsa u Ovnu i biti alarmantan period, ali o tome u nadolazećim aspektima.

Neptun kreće retrogradno u Ribama, a on je poznati majstor iluzija i dezorijentacije. Retrogradna priroda Merkura, pa i Venere u prethodnom periodu, zajedno sa retro Neptunom, smanjuje pristup pravim informacijama i sposobnost ispravne procene situacije. Okolnosti koje će biti značajne u budućnosti još uvek nisu u potpunosti ispoljene. U ovom trenutku je lako pogrešiti.