Sunce u Vagi

Sunce u VagiSunce je ušlo u znak Vage i fokus je na balansiranju, koje nije ni malo lako, jer je ljuljanje ovde često. Prvo na jednu stranu, pa na drugu stranu. Zbog toga će osobe rođene sa Suncem u Vagi, jednom izgledati lepršavo, lako i ljubazno, a u nekom drugom trenutku tvrdoglavo, teško i kolebljivo. Sunce u Vagi uvek teži da osmehom privuče pažnju na sebe, a njihov osmeh je u stanju i led da istopi dok  svojim lepim i elegantnim  manirima šalje drugima poruku „ja sam gospodin“. Kada se drugi prepiru i svađaju teži da privuče pažnju na sebe preuzimajući ulogu mirotovoraca ili nekog ko miri zaraćene strane, jer je Venera u ovom znaku u sedištu, a znamo da je njena funkcija – balanisiranje. U jednom momentu vodiće glavnu reč u društvu, jer Sunce uvek ima ulogu da bude u centru pažnje i Merkur je u ovom znaku u povoljnom dostojanstvu, a njegova funkcija je komunikacija. Nakon određenog vremena može da se pretvori u pažljivog slušaoca, koji će upijati svaku vašu izgovorenu reč, jer je i Saturn u znaku Vage u povoljnom dostojanstvu, a ova planeta ume da se povuče i da sluša. Sunce je planeta ličnih ambicija i u znaku Vage prisutna je ležernost i lenjost po ovom pitanju, jer i Mars ima nepovoljno dostojanstvo u Vagi, pa nije prisutna borebnost i preduzimljivost, što je posebno u današnje vreme veoma bitno kada su lične ambicije u pitanju. Ono bi najviše volelo kada bi realizovalo i ostvarilo ambicije, ali ako bi moglo na lakši način ili uz pomoć drugih, jer se od drugih očekuje uvek pomoć i protekcija, što je i uloga Sunca. Međutim, zbog klackalice na kojoj se nalazi Sunce u Vagi, postoje i  periodi kada radi na ostvarenju svojih planova i ambicija danonoćno, jer je Saturn u Vagi u povoljnom dostojanstvu. Poznato nam je da se Saturn trudi i ulaže vreme, ali nakon nekog perioda, kada klackalica pretegne na drugu stranu, nailazi period opuštanja i izležavanja, jer Vagom vlada Venera, a ova planeta ima ulogu da uživa. Ako ima nekog pored sebe, uživaće dok mu druga osoba prinosi kafu, modni časopis, čokoladu ili bilo šta drugo što će ga opustiti.

Sunce u Vagi

Sunce u Vagi mora imati vreme za opuštanje da bi postiglo harmoniju i ravnotežu, jer na taj način obnavlja vitalnost i enerigiju što je funkcija Sunca. To su romantični trenuci ili vreme provedeno sa partnerom, prijateljima, kao i vreme provedeno na društvenim zabavama, koncertima, putovanjima, izložbama ili u šopingu. Odlazak kod frizera ili kozmetičara takođe predstavlja opuštanje, ali i ulepšavanje, a lepota i estetika su veoma važne kategorije, pa kada se oseća privlačno i lepo, onda je veće i samopouzdanje koje dolazi od Sunca. Kada je klackalica (terazije) uravnotežena onda se i Sunce u Vagi pokreće kako bi uravnotežilo sve oko sebe i postiglo harmoniju, ali ako klackalica nije uravnotežena i ako se ljulja, onda je i samopouzdanje poljuljano, a znamo koliko je Sunce važno za samopouzdanje. Da li da prihvati posao koji mu je ponuđen? Ili, da ga na prihvati? S obzirom da je Vaga vazdušni znak u ovom trenutku počinje mentalna borba. Sunce u Vagi ne voli da izgovara „Ne!“ i ne voli da povređuje druge ljude, međutim njegovo često klackanje, ljuljanje i predomišljanje može povrediti druge osobe. Njemu je potrebna harmonija da bi planovi ostali stabilni, a za realizaciju svojih planova i ambicija koristi lični šarm i gracioznost što omogućava Venera u sedištu u ovom vazdušnom znaku. Interesantno je da je veliki broj političara rođeno sa Suncem u Vagi, jer su oni ipak dobri govornici, a znamo da je govor u funkciji Merkura koji u ovom vazdušnom znaku ima povoljno dostojanstvo. Zbog toga, oni misle kako će uvek uspeti svojim govorim i idejama da skrenu pažnju na sebe i da budu u centru pažnje (Sunce) u spoljašnjem svetu (Vaga) ili da zainteresuju i pokolebaju svoje slušaoce.

Sunce u Vagi često traži mišljenje drugih ljudi, jer onda ima i mnogo više samopouzdanja, a i ne želi bilo šta da odlučuje što ne bi bilo fer ili što bi bilo nepravedno, jer Saturn koji sudi i predstavlja pravdu u ovom znaku je u egzaltaciji. Zbog toga, često konsultuje svog partnera, prijatelja, sardnika, poslovnog partnera, itd. ali ako se i napravi greška, onda može mirno klimnuti glavom i reći, „Ali, to nije bio moj predlog.“ Retko kada Sunce u Vagi može živeti usamljeno, samačkim životom ili bez partnera, jer je život mnogo lepši uz partnera, a volja, ambicija, vitalnost i samopouzdanje što je sve u funkciji Sunca jačaju uz partnera. Sunce u Vagi često ima potrebu da se nekom pridruži ili prikloni, pa mnogi rođeni sa ovom kombinacijom ulaze i u ortakluk ili partnerstva u profesionalnom i poslovnom životu. Suncu u Vagi je potrebna saradnja kako bi se osećao kao kompletna ličnost.

Danas može da mu se na vama dopada ono što mu se prošle nedelje nije dopadalo, a sledeće nedelje može da izrazi antipatije prema onom što mu se danas dopalo, ali i to će vam reći na fin način. Neće vam reći, „Ružna ti je košulja“, ali će reći, „Mislim da ti ona druga košulja mnogo bolje stoji.“ Sunce u Vagi često ima ambicije prema umetnosti i muzici, međutim gde god ih pronađete oni na neki način unose mir, opuštenost i harmoniju.

 

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top