Merkur u Lavu – sveznalica željna pažnje i priznanja

Merkur u Lavu znači da se inteligencija i ideje koriste da bi se dominiralo nad drugima i da bi se zauzelo mesto lidera u svakoj situaciji. Tako da se može postati vođa sa Merkurom u Lavu. Ustvari, ovaj Merkur je veoma moćan, jer daje energiju, koja se može najbolje iskoristiti u načinu njegove komunikacije. Ako se ovi talenti koriste na ispravan i svestan način, može se privući mnogo sledbenika.

On lako privlači svoju publiku i prirodno teži da privuče reflektore pažnje, ali stavljajući akcenat na posao, znanje, ideje, komunikaciju, govor, reči i pisanje što je sve u simbolici Merkura.

Na primer, Ernestu Hemingveju je Merkur bio vladar podznaka (Devica) i u znaku Lava, pa je svojim perom i pisanjem postao slavan i privukao mnogo ljubitelja i čitalaca njegovih pisanih dela.

Međutim, ponekad ćemo kod Merkura u Lavu videti preterani ponos i aroganciju.

Na prvi pogled, Merkur u Lavu možda zvuči kao „znam sve“, ali posmatrajući dublje, postoji velikodušnost da podeli svoje ideje. Ako pokušate da mu oduzmete reč, da ga ignorišete ili okrenete nezainteresovano glavu dok on govori – videćete koliko može da bude nezgodan. Možda je bolje onda da nestanete.

Njegov čvrst način obraćanja čini ga vrlo uverljivim, kao što može biti i dramatičan u svojim pričama.

Merkur u Lavu je došao sa bogatim jezikom što mu olakšava mogućnost da privuče pažnju na sebe, postigne lični prestiž i samopoštovanje. Da bi se efiksano i konstrutkitvno komuniciralo sa tim ljudima, preporučljivo je obratiti pažnju na ono što oni izgovaraju i uraditi nešto da se još bolje čuju. Boravi ovde da bi se čuo, da bi zasenio sve druge oko sebe i šire, da bi bio ubedljiv i upečatljiv.

On piše zlatim slovima, njegova reč je skupocena, njegova ideja teži da se izdigne iznad svih ideja drugih, njegov stav je nepopustljiv, a ubeđivanje uporno.

On izgovori jednu rečenicu, a vi na to pohvalu. Izgovori drugu rečenicu, a vi na to divljenje, izgovori treću rečenicu, a vi na to „nikada ništa bolje nisam čuo“, pa opet sve ispočetka.

Što je projekat više grandiozniji i ambiciozniji, biće više motivisan, a ako su ciljevi osrednji i njegovo interesovanje opada. Mnogo je efikasniji u ulozi govornika nego u ulozi slušaoca i zato se često ističe u javnim govorima. Zbog toga se može pronaći u horoskopima političara i državnika, kao kod Baraka Obame, Bila Klintona, Nelsona Mendele, Džordža Buša, Fidela Kastra, Benita Musolinija i dr.

Na njega malo utiče strah od rizika, mogućnost prepreka ili oklevanje, a ono što može da ga blokira biće pre strah od gubitka položaja, reputacije ili ugleda. Postoje i one situacije kada će da preuveličava, a onda lako gubi i propušta neke detalje.

Jaka osobina ovog Merkura je sposobnost zadržavanja pažnje sagovornika i živo pričanje. Međutim, slaba tačka je nesposobnost prihvatanja kritike i promena mišljenja kada je to potrebno. Zatim, ne slušanje saveta drugih.

Oni brane svoje ideje do krajnjih granica. Ne plaše se da govore u javnosti, upravo suprotno, to je nešto što ih motiviše.

Mekur u Lavu se dobro kreće i osluškuje scenu, pa se zbog toga može naći i u horoskopima glumaca (Robin Viliams, Sandra Bulok, Silvester Stalone, Ben Aflek, Šon Pen i dr.)

Voli da dominira, naređuje, ima mentalno vođstvo i nerado je anoniman, povučen u pozadinu ili u niskom startu. Ako nema kontakate i komunikaciju, onda ne može  privući divljenje i poštovanje, pa može imati poteškoće na svom razvojnom putu. Ovo se posebno može primetiti u detinjstvu, jer će tada da razvija mišljenje kako je razmišljanje jedno nezahvalno zanimanje.

Generalno, pomaže osobi da bude lako uočljiva i da komunicira sa mnogo ljudi. Na primer, na poslu će se osmehivati svima i svakom nešto reći, ali ipak neće dozvoliti da se previše zbliži, jer ipak ovaj solarni Merkur smatra da je vrlo malo njemu jednakih u inteligenciji. Situacije u kojima je neko pametniji od njega ili gde ne može biti u centru pažnje za njega su vrlo teške.

Merkur u Lavu – sveznalica željna pažnje i priznanja

Ako Merkur ili Sunce emituju niži nivo, ispoljava se tvrdoglavost, egocentričnost, hvalisanje i bahatost, pa će pokazivati nedostatke kroz područje komunikacije i intelekta.

Merkur u Lavu ima potrebu da zablista umom i nadmaši svog sagovornika. Međutim, ovo je i apsolutizam što remeti jasnoću uma. Potrebno je da nauči kada je prikladno da zauzme binu i scenu i kada je bolje da to ipak prepusti nekom drugom.

Da bi bio motivisan za učenje potrebne su mu pohvale i ohrabrenja. Što se više divljenja i odobravanja susreće sa njegovim mislima i komunikacijskim veštinama, to će se više truditi.

Čini se da nikada nije dovoljno komplimenata i laskanja – što više to bolje, a iskrena kritika može biti pogubna. Zato, ipak oprezno.

Ovo je uvek autoritet u onome što misli i radi. Fiksni kvalitet Lava znači da je tvrdoglavo vezan za određene ideje. Ako tome dodamo i „ja sam najbolji“ to može rezultirati vrhunskim izjavama, ali i intelektualnom sujetom.

Merkur u Lavu je dobar za reklamiranje i promociju bilo kog posla, koji nosi vlasničko ime ili brend. Zapamtite da Merkur u Lavu voli publiku i zbog toga svaka tajna može uvek biti izložena reflektorima.

Neko nije uspeo da sačuva tajnu. Možda je bio baš Merkur u Lavu, jer otkrivanjem tajne misli da će privući pažnju i važnost. Ali, on i govori srcem, glasno i jasno!

Mnogi senzacionalni naslovi, kao i lične promocije su pod uticajem Merkura u Lavu. Što je veći cilj to je bolje.

I, za kraj, jedan primer iz lične prakse. Osoba koja ima Merkura u Lavu u kvadratu sa Mesecom u Škorpiji, ima potrebu da javno iznosi mišljenje i informacije, ali voli i da otkriva sve što je tajno i skriveno (Mesec u Škorpiji). Međutim, sve što otkrije, zbog Merkura u Lavu, iznosi javno, a zbog nepovoljnog aspekta, ima zbog toga probleme.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top