Mars u Devici

Mars u DeviciMars je u Devici u znaku gde Merkur i Saturn imaju povoljno dostojanstvo, dok je Venera u padu, Jupiter u izgonu, a ostale planete su u peregrinu. Merkur i Saturn u povoljnom dostojanstvu u Devici ukazuju na praktičnost i razumnost, pa ove osobine ispoljava i Mars u Devici. Mars predstavlja energiju koja se u Devici ulaže u rad i poslovne aktivnosti i zainteresovan je da dođe do ciljeva koji imaju praktičnu pozadinu. Svaka akcija mora imati praktičnu primenu!

Akcije koje u sebi imaju viziju budućnosti njega ne interesuju, jer je u ovom znaku Jupiter u nepovoljnom dostojanstvu, a znamo da je Jupiter rođen da razvija vizije. Zbog toga, Mars u Devici uvek razmišlja i svaki svoj impuls kretanja želi da usmeri ka korisnim stvarima. Ako uložim energiju u ovaj posao da li ću imati praktičnu korist od toga? Da li „alat“ koji imam u džepu mogu danas praktično da primenim?

Mars u Devici je u nepovoljnom dostojanstvu (peregrin) i nekoliko puta sam spominjala da dostojanstva ne treba vezivati za snagu ili slabost planete, jer njegovo nepovoljno dostojanstvo u Devici prevenstveno ukazuje da Mars ne može lako u ovom znaku da ispolji svoju osnovnu prirodu. Zbog toga ovo neće biti ratnik na bojnom polju, već će biti ratnik među mašinama i alatima. Borac za radnim stolom. Vitez u radionici. Ratnik na zemlji i u polju. Vitez nad knjigama i intelektualnim radom.

Međutim, bez obzira na nerazumevanje između planete i znaka, oni su zajedno i na neki način su prinuđeni da sarađuju. Prema tome, Mars u Devici je prinuđen da razmišlja i da bude praktičan i analitičan. Podestimo se da je osnovna priroda Marsa takmičarska i borbena i da ova planeta predstavlja jednu slepu silu, ali Mars u Devici postaje oprezan, što je osobina Saturna (povoljno dostojanstvo u zemljanom znaku) i uvek će razmisliti pre nego što krene u bilo kakvu akciju. Merkur (vladar Device) podstiče ga da analizira, postavlja pitanja, ali uvek uz jednu dozu opreznosti i sumnje: „Da li je ovo razumno za mene?“ ili „Kakvu računicu imam u svemu ovome?“ i sl.

Tu su i sumnje: „Da li sam dorastao ovoj borbi?“ i „Hoću li imati dovoljno hrabrosti da dođem do cilja?“

Mars je veoma hrabar, ambiciozan i samouveren, međutim Mars u Devici postaje sumnjičav. Planeta koja stalno sumnja je Saturn, a već sam spomenula da ova planeta ima povoljno dostojanstvo u Devici. Ali, sumnja može biti i njegova motivacija da ide napred, da se pokrene i da bude aktivan tako što će stalno proveravati, analizirati, razmišljati i tražiti odgovore na pitanja. Nikad ne pokušavajte da ga motivišete nekim pozitivnim porukama: „Veruj u ovo i veruj u ono“ ili „Nasmeši se, jer danas je lep dan“, jer je Jupiter u Devici u nepovoljnom dostojanstvu.

Nikada ga ne pitajte: „Kakva je tvoja vizija o….“, jer Mars u Devici nema viziju i ne zanima ga mnogo šta može biti za pedeset godina. Njega interesuje šta je to čega „odmah i sad“ treba da se prihvati u svakodnevnom životu i šta je to najnužnije što je potrebno da uradi. Devica je zemljani znak, a zemljani znaci se bave praktičnim pitanjima, dok je u Devici ovo obeležno prvenstveno svakodnevnicom zbog Merkura, koji vlada ovim zemljanim znakom.

Mars u Devici

Ovde ne postoji borba za ideale, jer je Jupiter u izgonu u Devici, pa se Mars u Devici bori za veknu hleba u radnji, za lek u apoteci, posao koji može još danas da uradi, radno mesto. Juri da stigne prvi do robe koja je na sniženju i akciji, ali koja će mu biti korisna i to su Marsove svakodnevne borbe. Ako je u takvoj borbi i ponesen nekom nadom ili verom, onda je to vera u sopstvenu snagu, ali koja koristi razum. Ili, nada da može da zablista samo u onim okolnostima gde je potrebna tačnost i analiza.

On će se rado nadmetati i takmiči, ali tamo gde je potrebno dobro izračunati, premeriti i izmeriti, pa tačno iseći ili zapamtiti što više detalja.

Naravno, Mars u Devici zavisi i od položaja svog dispozitora (Merkur), kao i od aspekata sa drugim planetama.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top