Mars konjunkcija Saturn u VagiKako posmatrati ovaj aspekt? To vam je slično kao kada dvojica muškaraca ili dve osobe sede za jednim stolom. Jedna osoba je zero i galantan gospodin, koji iza sebe ima već mnogo iskustva, dok je druga osoba mnogo mlađa i neiskusnija, željan dokazivanja u ljubavi, među ženama i koji pokušava da iz poznanstva sa ovim zrelijim muškarcem, nešto nauči, čuje, a što će mu biti potrebno za dalje. I, dok ovaj mlađi misli da je snaga u lepoti, da je snaga tamo gde je ljubav ili tamo gde rat može da počne, radi i zbog neke lepotice, ovaj stariji, pokušava da mu smireno svojim iskustvom prenese važnost neprolazonosti.

To je neprolaznost lepote, lepota koja ostaje do duboko u starost, fini maniri koji ostaju do duboko u starost, kao i potreba da postoji poštovanje, odnosno jedno strahopoštovanje spram sve lepote, umetnosti, ljubavi i estetike, koja na ovom svetu postoji. Ovaj stariji i mudriji će reći, “džaba sva strast i želja koja se pokreće pred lepotom, ako ta želja nije konstantna, održiva, trajna i ako želja ne postoji do smrti.” Opet, ovaj mlađi može reći, “ali, ako neko ili nešto nije u stanju da pokrene moju strast, onda to nema nikakvu lepotu, koja je meni potrebna”,  a stariji će mu odgovoriti, “ako, ne možeš da kontrolišeš svoju strast, ti ćeš uvek tražiti lepše od lepšeg i na taj način rasipaćeš svoju strast, tako što ćeš tračati od jedne do druge lepote.”

I, tako će se jedan prisećati svoje mladosti, prošlih dana i iz njih kroz priče govoriti o svom iskustvu, koje je prolazio i sa kojim se susretao u javnom i društvenom životu, u odnosima sa drugima, kroz svoja partnerstva koja je imao i kroz svu lepotu i ljubav, koje sum ogle samo da mu donesu veliko iskustvo. A, ovaj mlađi, onako nestrpljiv, željan dokazivanja pred svim tim ženama, željan lepote i ljubavi, gde može pokazati strast, sedeći pored ovog starijeg, počinje shvatati da mu upravo to nedostaje što ima ovaj čovek pored njega, a to je strpljenje, iskustvo i trajanje.

I, dok ovaj stariji priča o svojoj mladosti, o tome kako je to bilo u “njegovo vreme”, kako su se dokazivali onda, davno, pred lepotom, ljubavlju, ženama, kako su im prilazili, zavodili, kako su ih izvodili na zabave, kako su se takmičili sa njima ko će izgledati elegantnije i lepše, dotle ovaj mlađi razmišlja zašto uvek kreće na sastanke sa nekom strepnjom ili strahom? Zašto uvek u tom trenutku nestane optimizam i osmeh? Da li se plaši, da neće ostaviti dobar utisak, a ovde samo dobar utisak o njegovoj lepoti, eleganciji, pojavi? I, da li zbog toga kod njega ipak lepota i ljubav pokreću strah od nekog gubitka ili potrebu za oprezom, sumnjom, pa i strepnju? Naravno, još je mlad i nema odgovore na sva ova pitanja, potrebno je još vremena i vremena da bi došao do nekih odgovora, a sada je naišao na zrelog i iskusnog čoveka, koji mu može preneti kroz svoju životnu priču neko potrebno iskustvo. A, onda mu u jednom trenutku stariji gospodin reče, “čuj, lepotu moraš stalno da održavaš i čuvaš, isto kao u dvadeset tako i u sedamdeset, ovako kao i ja. Nije mi teško da stojim ispred ogledala ni sada, kao što mi nije bilo teško to da radim ni u svojoj mladosti.”

Za njega lepota nema prolaznost, ne sme da bude prolazna, već je trajna i večna, jer kako u starosti pokrenuti inspiraciju i nadahnuće, ako nema lepote, ako nema želje za estetikom, lepim ambijentima, umetnošću, muzikom, lepim ženama…I, dok ga ovaj mlađi sluša, a seo je pored njega, pre nego što će krenuti na sastanak za koji se baš skockao, opet oseća da ga obuzima neka strepnja i strah, jer nije siguran da će ostaviti onaj lep utisak, pa malo zabrinut, sve više i više odlaže momenat kada će ustati i otići. Kao da odjednom oseća umor ili neki teret, pa ne može da se pokrene, već čeka i čeka…Počinje sebi da postavlja hiljadu pitanja, o kojim ranije nije ni razmišljao, a pitanja se vežu jedno na drugo…

Da li izgledam muževniji i zreliji u ovoj garderobi koju sam obukao za susret sa njom? Ili, izlgledam kao neiživljeni klinac? Da li da joj priđem sa osmehom ili da ga skinem? Šta ako mi je nešto promaklo ili ako neke okolnosti mogu da iskrsnu, a koje nisam uopšte planirao? I, da li sam uopšte sve solucije ispitao i sve mogućnosti predvideo? Nemoje kasniti na sastanak dok je ovaj aspekt prisutan na nebu, jer sada muškarac ne oprašta zakašnjenje, već traži tačnost, poštovanje i discipline od vas. Možete jedno drugom poneti i neki poklon, ali ništa vredno, već nešto skromno, ali što će biti znak vašeg poštovanja, koje je sada vrlo važno pokazati. Zbog toga nemojte kasniti, odgovarajte na poruku koju dobijete, budite tačni, jer u suprotnom druga strana će pomisliti da je ne poštujete, što može onda izazvati problem između vas.

Opet, sa druge strane, nemojte se iznenaditi, ako se pojavi ili ako ga (je) ugledate umornog ili zabrinutog, jer ova konjunkcija u Vagi upravo oslikava momenat kada muškarac (žena) ide na sastanak, ali ne tako veseo i radostan, bez osmeha na licu, bez pevušenja ili zviždukanja, već umoran, bilo zbog posla, bilo zbog mnogo vremena koje provodi na poslu ili poslovnim sastancima. Takođe, umoran od nekih problema koji ga već danima pritiskaju, umoran od nekih dugova ili umoran za rešenjem, jer već duže vreme traga za poslom, boljim statusom i sl. Zato pokušajte da ga (je) razumete, pa ako izostane vama tako drag i poznati osmeh, verujte da mu nije lako i da je u problemu.

Možda će neko od vas, rešavati i neki stari problem u vezi, koji ima korene u prošlosti ili koji ste do sada izbegavali iz ovih ili onih razloga, a sada se vraća, jer je vreme da ga stavite na dnevni red, a što može da unese teret u vašu vezu. Možda je došlo vreme da pričate o osećanju sigurnosti, dakle koliko ste sigurni u vašeg partnera ili koliko snažno možete ili ne možete da se oslonite na njega?

Vreme i trenutak za neke konkretne akcije kada je veza u pitanju u kojoj se nalazite, a to je da li stati ili nastaviiti dalje, a ako nastavljate dalje, kada ćemo pričati o braku ili kada ćemo ozbiljnije posmatrati ovaj naš odnos? I ovaj muškarac sada ne žuri na sastanak, ustvari pre bih rekla, jer ipak traži tačnost, da neće doći ni minute ranije, ako je to do sada činio, doći će tačno na vreme, ali će i krenuti ranije, da bi mogao polako, korak po korak i bez žurbe, dok bude išao u susret vama, da razmišlja o problemima koje sam prethodno spomenula. On sada ima plan, razrađuje ga, ima sve opcije u glavi, jer nosi neki teret, koji je ukapirao da treba rešiti, a zbog svega ovoga što sam spomenula, može se javiti strah, strepnja, gubitak…

Možemo, ako želite da ostavimo ljubav po strani, jer ne vrti se u Vagi sve oko ljubavi i lepote, pa možemo govoriti, mada je vreme godišnjih odmora, pa treba i to uzeti u obzir, a za one koji nisu trenutno na odmoru i mogućnost nekog poslovnog sastanka. Susret sa poslovnim partnerom, na kojem vas očekuje težak i ozbiljan razgovor ili opet neko rešavanje poslovnih problema, a koji su povezani sa vašim poslovnim partnerstvom. Kroz takav razgovor se pokreću teme o nekim dugovima, o nekim poslovima koji još nisu završeni i koji kao takvi predstavljaju poslovni teret ili vas mogu uvući u još veća dugovanja.

Saturn je ovde da opomene, “nije vreme teoretisanja i ideja, a ako ih i imate, dajte – materijalizujte ih i učinite ih stvarnim ili realnim”. Oni koji se bave nekom umetnošću, koji barataju sa lepim i estetskim formama, izrađuju neke lepe predmete, proizvode garderobu, ali elegantnu pa su zbog toga u dodiru sa modom, proizvode kozmetiku, oni koji rade u salonima za lepotu, koji imaju želju da se bave estetskom hirurgijom, sada mogu rešavati neka svoja poslovna pitanja i to vrlo konkretno i realno. E, sada, brakovi nešto nisu u modi u poslednje vreme, što je i razumljivo, ali ne znam da li ste primetili, da se poslednjih par dana, baš pod uticajem ovog aspekta i dok god njegov uticaj bude još trajao, brakovi sklapaju, kao da su se odjednom mnogi usmerili za Saturnom u Vagi, a to je realizovati kroz brak partnerski odnos.

Međutim, možemo ovaj aspekt posmatrati i sa druge strane, posmatrati ga od strane Saturna, a onda reći da se u braku ili nekom poslovnom odnonosu, partnerskom odnosu može aktivirati i pokrenuti neki stari problem. Možda imate partnera pored sebe, koji jeste fin, galantan i otmen, ali koji istovremeno ima svoja pravila igre, koji traži odgovornost i poštovanje tih pravila, ali ovih dana primećujete da se u njemu budi davno zaboravljena strast i želja za osvajanjem i dokazivanjem, na čega je već davno zaboravio.

A, možda je ovo i onaj pokazatelj o “večnoj lepoti”, gde je potrebno uložiti napor i trud (Saturn), pa sa Marsom u Vagi, krenuti u teretane, salone lepote, estetske zahvate i sl. Ako, brak za vas predstavlja statusni simbol (Saturn u Vagi), onda je vreme za građenje ili rušenje (Mars), a ako želite da zauzmete neko statusno mesto koje je povezano sa javnim i društvenim životom, koje je povezano sa politikom, umetnošču, onda je vreme za akciju (Mars).

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top