Da li imate razumevanje za planetu u znaku?

Uvek možete sebi da napravite ovakvu šemu ili „drvo“ kako bi lakše razumeli položaj planete u znaku. Mojim učenicima uvek kažem – nema potrebe ništa da se uči napamet.

Uzmimo za primer Merkura u znaku Ovna. Šta govori ova šema?

Da li imate razumevanje za planetu u znaku?

Ovde su izdvojene planete koje u znaku Ovna imaju svoja osnovna dostojanstva. Ako ovo razumete onda ćete razumeti i Merkura u Ovnu.

Dakle, Merkur u Ovnu je u znaku u kojem je Mars u sedištu, Sunce u egzaltaciji, Venera u izgonu, a Saturn u padu. Ovo je prva zona, odnosno prvi kvadrant i element vatra kardinalnog krsta.

Merkur simbolizuje komunikaciju, kontakte, govor, predavanja i učenje, informacije, intelekt i razmišljanje. Pripadnost vatrenom kardinalnom krstu daje tendenciju za brzo razmišljanje i zaključake, kao i sposobnost brzog primanja i obrade novih informacija.

Dostojanstvo Marsa (sedište) u Ovnu podstiče i sugeriše brzu misao, ali i sklonost konfliktima, jer je i Venera u izgonu. Govor je vatren, eksplozivan i energičan dok je svako opažanje akutno. Informacije se primaju i prenose brzo i što brže.

Nema se vremena za bilo kakvo čekanje, jer je Saturn u znaku Ovna u padu. Zbog toga, misao nema dovoljno vremena da sazri i preraste u mudrost (Saturn u padu).

Egzaltacija Sunca pojačava želju za liderstvom i vođstvom. Kroz reči, komunikaciju i govor postoji potreba za veličinom i autoritetom. Međutim, pad Saturna u Ovnu ukazuje i na intelektualne sumnje, kao i nedostatak strpljenja. Zbog toga, Merkuru u Ovnu je vrlo teško da prvo izbroji do deset, pa onda da kaže ono što bi rekao. Još ako mu kažete da prespava do jutra, pre nego što donese odluku ili zaključak, stavljate ga na velike muke. Dakle, kao što vidite u datoj šemi Saturn u Ovnu ima nepovoljno dostojanstvo.

Dostojanstvo Venere (izgon) u znaku Ovna govori o nedostatku tatka u komunikaciji, kao i o nespremnosti na kompromise kod donošenja odluka. Teško možete čuti Merkura u Ovnu koji će da ulepšava i ukrašava reči, jer Venera u Ovnu ima nepovoljno dostojanstvo.

Mars u sedišu pojačava potrebu za novim iskustvima kako bi se došlo do svežeg i novog u oblasti informacija i znanja, ali u svako takvo novo iskustvo lako se ulazi nesmotreno i neoprezno. Ako pogledate u šemu, to je zbog toga što Saturn ima nepovoljno dostojanstvo u Ovnu.

Možete i ovako:

Merkur (razmišljanje i govor) + Mars (brzina) – brzina razmišljanja, brza obrada informacija, odlučnost u govoru.
Merkur + Sunce (jasnoća) – jasan govor.
Merkur + Venera (novac) – zabrinutost oko finansijskih pitanja.
Merkur + Saturn (izdržljivost, kontrola) – nedostatak strpljenja u učenju posebno težih oblasti.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top